Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vrouw fiets voorbij de street art. Jonathan Ramael

Urban street credibility

Gezonde fastfood snacks, hypermoderne hotels, streetwear, galerijen, poetry slam… Volg deze urban tips en je street credibility stijgt in geen tijd naar ongekende hoogtes. En de kans is heel groot dat je op deze plekken gelijkgestemde zielen ontmoet. 

Van koffie tot ultraverse groenten en zuurdesempizza’s

Het Groen Kwartier was ooit een militair hospitaal, nu is het een autovrije woon- en werkplek waar het op elk moment van de dag aangenaam vertoeven is. Ga naar PAKT, een hotspot van duurzame en creatieve ondernemers, en begin je dag met uitstekende koffie bij Caffènation, een van de bekendste Antwerpse koffiebars. Of kom wat later op de dag en ga voor een hartige lunch bij Racine. Je krijgt er ultraverse gerechten op je bord, gemaakt met wat de daktuinen van PAKT te bieden hebben. Spéciale Belge is dan weer een moderne en industriële bierspeciaalzaak met een erg uitgebreide kaart. En ‘s avonds kan je dineren in The Jane of bij Standard, waar ze lekkere zuurdesempizza’s serveren. Vergeet niet te reserveren.

Gezonde fastfood snacks

Er zijn nog plekken in Antwerpen waar je gezonde fastfood kan scoren. Sabato tipt de volgende restaurants. Camino serveert Aziatische streetfood en is een favoriet bij locals. In Humm combineer je hummus en wijnen uit het Midden-Oosten. Een verborgen parel is Si Bon, een piepkleine Libanese snackbar. En fans van falafel mogen Beni Falafel niet missen. In 2017 werd deze snackbar uitgeroepen tot beste falafelzaak van de wereld. 

Voor de stedelijke globetrotter

Of je nu van ver of van dichterbij komt, heb je er al eens aan gedacht om te overnachten in Antwerpen? Zeker doen, het aanbod aan hotels en B&B’s is groot. Twee urban hotels springen eruit. Yust is een urban hotel- en coworkingconcept met een restaurant dat gerechtjes om te delen serveert. Of je nu alleen of met anderen op pad bent, hier kom je om gelijkgestemde zielen te ontmoeten. Momenteel kan je niet logeren in het hotel van Yust, het restaurant blijft open. Je kan ook overnachten in het hypermoderne hotel A-STAY, waar je incheckt via een beeldscherm en je de deur van je kamer opent met een high five. Je geniet van supersnelle wifi, zodat je hier ook kan werken of series kan streamen. Ga zeker eens relaxen in The Backyard, de gezellige stadstuin van het hotel.

Streetwear en galerijen

Ben je op zoek naar een nieuwe outfit? De Kammenstraat is al jarenlang dé plek om streetwear te kopen. Van Arte tot Vier en Episode, volg de tips van Monica Ho, de storyteller achter Monica Harmony en de kans is heel groot dat je leuke vondsten doet. Wil je wel eens weten of de Antwerpse kunstscène je kan bekoren? Ga naar de nieuwe stadswijk Nieuw Zuid en doe onverwachte ontdekkingen in PLUS-ONE Gallery of de galerijen van Sofie Van de Velde en Tim Van Laere. Op Nieuw Zuid is de innovatieve plek Plein Publiek de moeite waard om langs te gaan. Bewonder er onder meer een grote serre, witte zeecontainers en een bar met uitzicht op de Schelde.

Street art en urban sport

Hou je van street art? Dan kom je in Antwerpen zeker aan je trekken. Download de Street Art in Antwerp app en ga op ontdekkingstocht. Je hebt de keuze uit meer dan 260 werken die je kan bewonderen. Wil je je laten leiden? Volg dan een van de routes die je in de app vindt. Tot slot is er de Urban Jungle fietsroute. Local Yannick Vincent toont je zijn favoriete fietsplekken in de stad en die zijn op zijn minst uitdagend te noemen: kasseistroken en de winderige haven.