Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Bootjes van de zeilschool varen op het water. Christophe Vander Eecken

Urban avonturen in Antwerpen

Hou je van avontuur, maar wil je tegelijk genieten van de geneugten van de stad? Dan zit je goed in Antwerpen. Van urban sports tot wakeboarden en een spannend stadsspel, in Antwerpen kunnen actievelingen hun hartje ophalen.  

Urban sports op Linkeroever

Heb je een stevig ontbijt achter de kiezen? Trek dan naar het nieuwe urban sports park in Linkeroever. Welke leeftijd je ook hebt, op dit terrein van 17.000 m² kan je je volop uitleven. Je step, rolschaatsen of skateboard bij? Cross dan over het allereerste pumptrack in België. Uniek in het park is de openbare, freerunning space. Smaakt het naar meer? Wat dacht je van openluchtfitness, voetvolley, basketbal, panna- en gewone voetbal? Voor kinderen tot zes jaar is er een speeltuin. En in het freerunninggedeelte spelen ze naar hartenlust verstoppertje of tikkertje terwijl jij even uitblaast op een bankje.

Wakeboarden in de achtertuin van de stad

Als je van avontuur op het water houdt, dan moet je zeker blijven hangen in Linkeroever. Letterlijk en figuurlijk, want op het Galgenweel kan je wakeboarden. Een kabel van 420 meter met negen verschillende obstakels zorgt voor adrenaline op het water. Er is ook een kleine kabel die aan een lagere snelheid gaat. Ideaal om te oefenen vooraleer je aan de slag gaat op de grote baan. Kijk je liever toe? Vanaf het terras van restaurant en beachbar Regatta zie je de wakeboarders bezig op het water. Hier hangt het vakantiegevoel altijd in de lucht. Tip: boek je ticket online om wachttijden ter plaatse te vermijden.

Spannend stadsspel

Ben je op zoek naar een activiteit om met vrienden, familie of collega’s te doen en wil je iets anders dan een Escape Room? Speel dan het stadsspel van CityGoose. Tijdens een ontdekkingstocht door Antwerpen ontrafel je samen geheimen en los je raadsels op. Bestel het spel online en je krijgt het enkele dagen later in je brievenbus. Of haal het spel op bij het bezoekerscentrum op de Grote Markt. Je krijgt ook toegang tot een app, waar je hints vindt en natuurlijk ook de oplossing. Plezier gegarandeerd. 

City Foot Golf

Zijn de voetbalfans in je omgeving teleurgesteld omdat er dit jaar geen EK voetbal was? Verras ze dan eens met City Foot Golf, een combinatie van een stadswandeling en een leuk voetbalspel op het Eilandje. Op zes locaties, zoals het MAS en het Red Star Line Museum, probeer je met je groep de bal in een hole te krijgen, in zo weinig mogelijk pogingen. Onderweg luister je naar sappige anekdotes over Antwerpen en halverwege blaas je even uit in een gezellig café. 

Met een segway door de stad

Ben je uitgeteld van de vorige activiteiten, maar heb je toch nog zin om Antwerpen te verkennen? Van dinsdag tot en met zaterdag kan je aansluiten bij een begeleide rondrit met segways. Je gids leert je eerst hoe eenvoudig het is om met een segway te rijden en dan vertrek je. Onderweg krijg je uitleg over de bezienswaardigheden in het Nederlands, Frans of Engels. Het is een originele manier om de stad te ontdekken én je spaart je benen.

Jongen speelt City Foot Golf. Lebak Photography Alban Lebacq
Groep mensen rijden samen op de Segway naast het MAS. Segway Antwerpen