Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Ontdek al wandelend de wereld in Antwerpen

Blik op pagodepoort in de Chinese wijk Victoriano Moreno

Ontdek al wandelend de wereld in Antwerpen

Wist je dat er inwoners van meer dan 170 nationaliteiten wonen in Antwerpen? Dat levert een kleurrijke mix op in het straatbeeld. Met deze audiowandelingen van Route Atlas ontdek je de wijk 2060, Antwerpen-Noord, door de ogen van twaalf gidsen met roots in het buitenland. 


Jongedame volgt audiowandeling Atlas

Audiowandelingen

De wandelingen vertrekken bij Atlas, het huis van diversiteit en inburgering van de stad Antwerpen. Je gebruikt je eigen smartphone en een hoofdtelefoon en je kan de wandeling zowel online als offline doen. Onderweg hoor je de verhalen van twaalf gidsen. Ze vertellen over plekken die voor hen belangrijk zijn, plekken waar ze een nieuwe start maakten en plekken waar de heimwee naar hun land van oorsprong sluimert. 

Black: Afrika in Antwerpen

Tijdens deze wandeling leer je een stukje Afrika in Antwerpen kennen. Een warme stem leidt je door de straten in de buurt van het Centraal Station. Onderweg ontdek je een smeltkroes van geuren en kleuren in een bruisende wijk, dankzij de verhalen van Gabriel, Aminata en Pappa Lamine. 

East: Oost-Europa en Azië

De wandeling ‘East’ trekt naar een ander deel van de stationswijk, tot aan het Sint-Jansplein en terug. Je ontdekt een Oost-Europese, Chinese en Indiase invloeden in Antwerpen.   Onderweg kom je onder meer langs het Koninklijk Atheneum en bewonder je de mooie Permekebibliotheek. Je gidsen zijn Avdia, Wendy en Mahesh. 

Cena: de Spaans-Portugese route

Wandel mee met Ignacio, Roman en Célia op de Spaans-Portugese route. Enkele highlights onderweg: eetcafé Familia Barbosa in de Rotterdamstraat, het kunstwerk Pepto Bismo van Panamarenko en de Van Wesenbekestraat, het ‘Chinatown’ van Antwerpen. 

Ahlan: Arabisch Antwerpen

Ayham, Fatima en Adel vertellen je over hun stukje Arabisch Antwerpen. De kleurrijke Handelstraat, met al zijn winkels en restaurants, ontbreekt uiteraard niet. Wat ontdek je nog: de snoepwinkel Al Shami Sweets en een moskee.