Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Familietrip naar Antwerpen

mensen in het droogdokkenpark Droogdokkenpark - Victoriano Moreno

Familietrip naar Antwerpen

Vraag je je af of Antwerpen een geschikte stad is om met je gezin naartoe te trekken? Twijfel niet langer, want er zijn meer dan genoeg Antwerpse plekken die in de smaak vallen bij het hele gezin. Van groene buitenspeelplekken tot wandelroutes op (kinder)maat: plezier voor iedereen!


Spelen en ravotten

Buiten spelen, dat kunnen mijn kinderen thuis toch ook? Dat klopt, maar in Antwerpen zijn er heel wat uitzonderlijke buitenspeelplekken. In het uitgestrekte Regatta Urban Sports Park op Linkeroever kunnen kinderen freerunnen, pannavoetballen, skaten, BMX'en en nog veel meer. De Blikfabriek in Hoboken biedt zelfs mogelijkheden om te motorrijden - op kindermaat natuurlijk - en er is een hoogteparcours. Park Spoor Noord is op korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste plekken van de stad. Bij mooi weer bieden de waterspeeltuinen plezier voor jong en oud!

vrouw speelt met kinderen in Park Spoor Noord Park Spoor Noord - Victoriano Moreno
Kinderen spelen basketbal en skaten in het Regatta urban sports park Regatta Urban Sports Park - Frederik Beyens

Kindvriendelijke musea

Ook bij minder mooi weer valt er heel wat te ontdekken in Antwerpen. Veel Antwerpse musea doen er alles aan om ook jonge kinderen mee op sleeptouw te nemen. Wat denk je van een leuke speurtocht met opdrachten doorheen het Museum Mayer van den Bergh, het Snijders&Rockoxhuis of DIVA? In de Antwerp Museum App vind je dan weer leuke digitale tours. Zo komt het befaamde Museum Plantin-Moretus tot leven met een amusant hoorspel.

Attracties

Uiteraard mag de Antwerpse ZOO niet ontbreken in dit lijstje. Bekijk het dagprogramma aan de ingang en kom te weten welke dieren wanneer gevoederd worden. Tijdens je wandeling door de dierentuin kom je ook leuke speeltuigen tegen, waar kinderen zich kunnen uitleven. En daar kan jij dan even uitblazen. Een andere tot de verbeelding sprekende ervaring is Chocolate Nation, het grootste Belgische Chocolademuseum ter wereld. Laat je betoveren door een reusachtige machine die je toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt. En dankzij het proefpakket dat inbegrepen is in je ticket kan je meteen beginnen snoepen.

Volg een parcours

Ook de stad verkennen kan je met je kinderen. De zoektocht van Expeditie A loodst gezinnen door Antwerpse straten, langs verrassende plekken en indrukwekkende gebouwen. Onderweg zorgen vragen en speelse opdrachten voor genoeg motivatie. Liefhebbers van strips kunnen op ontdekkingstocht gaan naar de 13 stripmuren die in de stad te vinden zijn. Of ga op zoek naar mini-taferelen in voetschrapers, de kleine nissen in de gevels van oude huizen.

Bij het water

Nog energie over? Ga met je kinderen uitwaaien bij het water. In het nieuwe Droogdokkenpark geniet je van een fantastisch uitzicht op de Schelde, terwijl je kinderen zich uitleven op de trappen of in het groene gras. Of trek naar de nieuwe speeltuin aan de Scheldekaaien aan het Zuid. Aan de waterkant vind je dan weer volop ruimte om te zitten, te spelen en te wandelen. Wedden dat je kinderen vanavond snel in slaap zullen vallen?