Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Een wandeling om bij stil te staan (Handicap International)

Conscienceplein Victoriano Moreno

Een wandeling om bij stil te staan (Handicap International)

Antwerpen is een stad van wereldberoemde kunstenaars en jong aanstormend geweld. Allemaal hebben ze een plaatsje gekregen in deze wandeltour. Maar liefst 30 prachtige stops brengen je van Rubens himself naar gezellige pleintjes vol terrassen, langs coole street art en tot bij echte Antwerpse iconen. Je doorkruist de historische binnenstad, verkent de universiteitsbuurt en eindigt aan de zuiderse dokken van het Eilandje. 

Onderweg krijg je enkele vragen om je wandelgezelschap mee uit te dagen, wist-je-datjes en enkele situaties die je doen nadenken over wat wij als vanzelfsprekend beschouwen maar waar velen voor moeten vechten. Een wandeling met veel inhoud én ontspanning!

Handicap International, wat doen ze?

Handicap International is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap en andere kwetsbare personen in meer dan 50 ontwikkelingslanden. De organisatie is vooral bekend voor haar strijd tegen landmijnen en clustermunitie. Daarvoor kregen ze in 1997, als medeoprichter van de Internationale Campagne tegen Landmijnen, de Nobelprijs voor de Vrede.

Handicap International nodigt je met deze wandeling uit om tegelijk te bewegen en stil te staan … bij de miljoenen mensen met een beperkte bewegingsvrijheid. Ga de deur uit en ontdek één van de 14 wandelingen in België die Handicap International voor jou in petto heeft. #wemovetogether 

Praktisch

De wandeling is gratis te downloaden op de website van Handicap International.

  • Vertrekpunt : Groenplaats, 2000 Antwerpen

  • Afstand: 3,9 km (je kan na 2,2 km ook met de tram terugkeren naar het vertrekpunt)

  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

  • Deze wandeling werd mee mogelijk gemaakt door stadsgids Make Antwerp Great Again

Blauwe veters HI Handicap International