Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Winkelwijk in de kijker: Quartier Latin

Winkelwijk Quartier Latin (Komedieplaats) FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelwijk in de kijker: Quartier Latin

Net als Parijs heeft ook Antwerpen een Quartier Latin, ook wel de Theaterwijk genoemd. In de straten rond de Bourla- en de Stadsschouwburg vind je alle ingrediënten voor een gezellige dag vol winkelplezier.

Topmerken

In oppervlakte is Quartier Latin klein, maar er valt veel te ontdekken. In de chique Schuttershofstraat vind je boetieks van de topmerken, van Hermès tot Natan en Chanel. Wat verder op de Komedieplaats vallen de winkels van Louis Vuitton en Delvaux op. Dit op en top Belgische merk van handtassen bestaat trouwens al langer dan België zelf. En in de Lange Gasthuisstraat ontdek je bij Verso tal van exclusieve merken.

Leopoldstraat

De Leopoldstraat staat bekend om zijn antiekzaken. In een prachtig gerenoveerd historisch huis vind je de winkel van antiquair Frank Van Laer, die je kan kennen van het televisieprogramma Stukken van Mensen. In Stein en Cedric Moermans Arts and Antiques zetten de twee zonen de antiekzaak van vader William verder. Ben je op zoek naar een outfit voor een huwelijk of een andere speciale gelegenheid? Zet dan de winkel van Karolien Verstraeten op je lijstje. 

Graanmarkt

Het mooiste plein van Antwerpen? Dat zou wel eens de Graanmarkt kunnen zijn. Ook al ligt het op slechts vijf minuten wandelen van de Meir, toch blijft het een beetje een verborgen parel. Ontdek er de conceptstore Piet Moodshop of wandel binnen bij Graanmarkt 13, een winkel, toprestaurant en appartement in één. Ook op de Graanmarkt: het gezellige bruine café De Duifkens, de stamkroeg van heel wat acteurs.

Botanische Tuin

Is het tijd om even uit te blazen? Stap dan de Botanische Tuin eens binnen. Oorspronkelijk hoorde deze tuin met geneeskrachtige kruiden bij het Sint-Elisabethgasthuis. Nergens anders in Antwerpen vind je zoveel kruiden- en plantensoorten bij elkaar. Ga op een bank zitten en geniet van de rust. Vlakbij vind je trouwens een nieuw vijfsterrenhotel: Botanic Sanctuary Antwerp én Het Gebaar, het restaurant van bekende chef Roger van Damme. 

Theaterplein

Dit grote plein vormt het decor voor twee bruisende markten: de exotische markt op zaterdag en de befaamde Vogelenmarkt op zondag. Dankzij de vele cafés, restaurants en winkels rond het plein valt er ook op andere dagen genoeg te beleven. Haal een koffie en een bagel bij Barnini en zet je ontdekkingstocht verder, langs onder meer een stripwinkel, een wijnwinkel en een van de bekendste dierenspeciaalzaken van de stad. Bij zomerweer zorgen de Italiaanse ijsjes van Borgo Gelato voor de perfecte afkoeling.