Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vind creatief talent in deze winkels

Curated by Edo - oorbellen Curated by Edo

Vind creatief talent in deze winkels

Op zoek naar een leuk cadeau of naar toffe hebbedingetjes? Dan ben je in Antwerpen op de juiste plek. Verspreid over de stad vind je verrassende winkels waar het heerlijk snuisteren is in een uniek en vaak lokaal en duurzaam aanbod. 

Kabinet Unique

In Antwerpen zijn er heel wat designers die fantastische creaties maken. Hou je van handgemaakte, grappige en originele dingen? Dan moet je zeker eens passeren bij Kabinet Unique, middenin de Antwerpse antiekbuurt. Je vindt er juwelen, t-shirts, verjaardagskalenders en nog veel meer. En een leuke surplus: je ontmoet de ontwerpers gewoon in de winkel! 

Oever 26, 2000 Antwerpen

Rewind Design

Wandel een beetje verder richting Zuid en ontdek Rewind Design, een winkel die staat voor ecodesign met de nadruk op hergebruik. Het aanbod is een mooie combinatie van schoonheid en ecologie. Je vindt er duurzame meubels, verlichting, accessoires, gadgets, textiel en nog veel meer. Net zoals heel wat vintage en antiekzaken in deze buurt is Rewind open op zondag! 

Riemstraat 27, 2000 Antwerpen

Curated by Edo

Laat je tijdens je jacht naar originele spullen ook leiden naar de recent vernieuwde Lange Koepoortstraat. Hier vind je onder meer een urban fietsenwinkel, een guitar bar en een winkel met moswanden. Een van de opvallendste plekken is Curated by Edo, een duurzame concept store van 300m2 met voornamelijk Belgische designers en merken die een verhaal te vertellen hebben. Onze tip: koop er een presentatieplank van Stadshout, zij geven het hout van gekapte bomen in de stad een tweede leven! 

Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerpen

Studio Helder

Vlakbij het Centraal Station en de Antwerpse Zoo vind je Studio Helder, een interieurontwerp studio, maar ook een winkel en showroom. In een gezellige ruimte tonen en verkopen Brecht en Diana objecten die zelf hebben ontworpen, maar ook meubels, sieraden en accessoires gemaakt door talenten van over de hele wereld. 

Provinciestraat 100, 2018 Antwerpen