Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vegan shopping

Supergoods collectie Supergoods | Britt Guns

Vegan shopping

Denk je bij veganisme ook meteen aan het eten van plantaardig voedsel? Dat klopt natuurlijk, maar veganisme is veel meer dan dat. Vegans gebruiken geen enkel product van dierlijke oorsprong, ook niet in hun kleding, schoenen of accessoires. In Antwerpen zijn er tal van adresjes waar je ontdekt wat vegan shopping betekent. 

Captain Cork

Kurk is het leder van de 21ste eeuw, volgens Captain Cork. Waarom? Kurk is weersbestendig, ecologisch, diervriendelijk en sterk. In deze winkel in de Hoogstraat ontdek je kurken tassen, accessoires en yogamateriaal. Ook open op zondag! 

Hoogstraat 63, 2000 Antwerpen

Supergoods Eco & Fair Fashion

Nog een winkel die open is op zondag is Supergoods. Hier draait alles rond ‘fair fashion’: je vindt er allerlei ecologische en eerlijke merken, van kleding tot schoenen, accessoires en geschenken. Ook verkopen ze veel verzorgingsproducten, waaronder de meeste 100% vegan! Vraag hulp aan het team ter plaatse en scoor meer vegan items.

Kloosterstraat 38, 2000 Antwerpen

Stay Gold Boutique

In de Zwartzustersstraat, in het historisch centrum, is er een kleine vegan conceptstore: Stay Gold Boutique. Cruelty-free, zo noemen ze hun aanbod. Wat kan je er vinden? Alles van schoenen tot accessoires, cosmetica, kookboeken, juwelen en tuinspullen. Alles is vegan and het overgrote deel van de producten zijn ook organisch, duurzaam en fairtrade. 

Zwartzustersstraat 42, 2000 Antwerpen

F.A.A.M

Wie op zoek is naar kwaliteitsvolle vegan kledij of schoenen, moet bij F.A.A.M zijn. Het merendeel van hun merken zoals Froy & Dind, Munoman en Onnolulu zijn de vrucht van het creatieve bureau Green Queens: een kleinschalig familiebedrijf dat inzet op eerlijke, duurzame en ecologische kledij. F.A.A.M biedt niet enkel een ruim assortiment voor dames en heren, maar ook kindermaten van 50/56 tot 140.

Nationalestraat 65, 2000 Antwerpen

Host Concept

De twee Antwerpse zussen Laura en Eva delen niet enkel hun passie voor gezelligheid en mooie spullen, maar ze deelden ook een droom. Die is nu werkelijkheid geworden in hun concept store Host in Berchem: een huiselijke winkel vol moois waar je ook terecht kan voor een warm drankje en zoet hapje. Bovendien verkoopt Host ook enkele vegan merken, zoals het schoenen- en handtassenmerk Matt & Nat, en bieden ze low waste en vegan verzorgingsproducten aan zoals Lamazuna of Savonke.

Statiestraat 56, 2600 Berchem

Host Concept store Birgit Sterckx
Host Concept store gebak en koffie Birgit Sterckx

Het Natuurhuis

Voor wie wil ontdekken hoe je vegan of vegetarisch kan koken, is het Natuurhuis in de Otto Veniusstraat, vlakbij de Meir, een uitstekend startpunt. Je vindt er een uitgebreid assortiment natuurlijke & biologische voeding. Daarnaast kan je er ook ecologische gebruiksartikelen en natuurlijke cosmetica kopen. Ideaal voor al wie een specifiek dieet volgt, of last heeft van allergieën.

Otto Veniusstraat 29, 2000 Antwerpen

Nog adresjes? 

In de bekende Chinese supermarkt Sun Wah in de Van Wesenbekestraat vind je een uitgebreide selectie van tofu, bonen, rijstproducten en vlees- en visvervangers. Hershkowitz is een koosjer winkel in de Isabellalei waar je tal van vegan kazen, koekjes en chocolade vindt. 


Wil je ook duurzaam shoppen of je duurzaam verplaatsen in Antwerpen? Ontdek deze tips.