Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Kuier over de Antwerpse buurtmarkten

mensen wandelen tussen marktkramen Vogelenmarkt - SIGRIDSPINNOX.COM

Kuier over de Antwerpse buurtmarkten

Antwerpen telt heel wat gezellige markten. Naast de bekende exotische en Vogelenmarkt zijn er nog heel wat markten om over te kuieren. Ga op jacht op een rommelmarkt, doe een ontdekking op een schildersmarkt of laat je verrassen op een boekenmarkt. Na je zoektocht zijn er tal van terrasjes waar je kan uitblazen met een hapje en een drankje.

Markten op het Theaterplein

Wil je van het echte Antwerpen proeven? Trek dan naar het Theaterplein in het weekend. Op zaterdag vind je er de exotische markt met lokale en zuiderse specialiteiten. Op zondag is er de bekende Vogelenmarkt met antiek, bloemen, kledij en nog veel meer. Antwerpen heeft een eeuwenlange traditie van markten en dat ervaar je hier. Ontdek de openingsuren.

Stukje Parijs in Antwerpen

Lambermontmartre is de grootste schildersmarkt van de Benelux, met artiesten uit heel Europa. Schilders, tekenaars, fotografen en illustratoren tonen hun werk aan de voet van het imposante Koninklijke Museum van Schone Kunsten. Kuier langs de verschillende standen en geniet van een stukje Parijs in Antwerpen.

marktkramen vol tekeningen en schilderijen Lambermontmartre - Kathleen Michiels

Rommelmarkt op de Dageraadplaats

De Dageraadplaats is dankzij de vele cafés, restaurants en de ligging in de prachtige Zurenborgwijk een van de mooisten pleinen van de stad. Op enkele zondagen in de zomer kan je er naar schatten gaan zoeken tijdens een rommelmarkt. En natuurlijk geniet je achteraf van een frisse pint in Café Zeezicht of een lekker hapje in Aan het strand van Oostende.

Boekenplein

Elke derde zondag van de maand verandert het De Coninckplein, bekend van de Permekebibliotheek, in het Boekenplein. Je kan er zowel boeken als strips kopen. Geniet van de gezellige sfeer, haal een cappuccino bij koffiebar Viggo's en begin al te lezen in je nieuwe aanwinst in het legendarische Café Kiebooms.

boeken en strips op een tafel Boekenplein - Victoriano Moreno

Brocante

De Grote Markt is de schilderachtige locatie van Brocantwerpen. Elke laatste woensdag van de maand snuister je hier door een aanbod van antiek, vintage, vinyl platen, boeken en curiosa. Vind je duurzaamheid belangrijk? Wie weet vind je hier wel een uniek antiek meubel dat je een nieuw leven kan geven?

mensen op de Grote Markt wandelen tussen de standjes van Brocantwerpen Brocantwerpen - Sigrid Spinnox

Vrijdagmarkt

Ook de Vrijdagmarkt is een heel gezellig plein. Naast museum Plantin-Moretus vind je er tal van terrasjes en restaurants. Op vrijdag maakt de rust plaats voor een eeuwenoud gebruik: de veiling van meubels en andere spullen, afkomstig uit oude inboedels. Zeker de moeite om eens mee te maken en wie weet steek je zelf wel je hand in de lucht om te bieden op een prachtig authentiek exemplaar?