Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Kerstshoppen in Antwerpen

Mensen met shoppingtassen lopen door de met kerstlichting versierde straat. Sigrid Spinnox

Kerstshoppen in Antwerpen

Terug naar het overzicht van Winter in Antwerpen? Klik hier.

December is traditioneel een maand waarin veel cadeaus gekocht worden. Kom kerstshoppen in Antwerpen en maak er een bijzondere dag van. Geniet van de gezellige kerstsfeer, bewonder bijzondere etalages en scoor originele geschenken. Goed om te weten: in december is elke zondag winkelzondag in Antwerpen!
Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Kerstcadeautjes

Wat vind jij het leukst: cadeautjes geven of cadeautjes krijgen? Loop door de gezellige winkelstraten van de Wilde Zee of ga op zoek naar een verborgen parel in de antiekzaken van de Kloosterstraat. Ook op en rond het Conscienceplein vind je heel wat bijzondere winkeltjes. 

Kom origineel uit de hoek

Ken je Wunderkammer al? Het is een klein winkeltje met een rijk aanbod aan originele geschenken met een verhaal, van notitieboekjes tot vazen en fotokaders. Bij Juttu vind je een eigenzinnig aanbod van mode, deco, schoonheidsproducten, boeken en tal van leuke cadeau-ideeën. Ook bij The Recollection is het snuisteren geblazen. Je ontdekt er een mix van meubels tot planten, cosmetica en kunst, een fijne combinatie van antiek, brocante en nieuwe spullen.

Verrassend aanbod bij de Antwerpse musea

Wist je dat er heel wat Antwerpse musea ook een shop hebben? Zo kan je Antwerpse souvenirs kopen in het nieuwe Visitor Center van Het Steen, waar je ook de nieuwe attractie The Antwerp Story vindt. Ook in het MAS, het vernieuwde MoMu en Museum Plantin-Moretus vind je shops met een verrassend aanbod. De ideale gelegenheid om deze topmusea te (her)ontdekken! 

Blik op de museumshop van het FOMU museum Jesse Willems
Blik op uitgestalde producten in de museumshop van het Red Star Line museum. Samuel Pinillos

Shoppingroutes en Antwerp’s Most Brilliant

De eindejaarsperiode is dé gelegenheid om je eens helemaal in het nieuw te steken. Neem een dagje vrij, trek de stad in en laat je verrassen door het aanbod. Of ga wat gerichter op pad met deze leuke en inspirerende shoppingroutes. Misschien is dit wel het ideale moment om een geliefde te verrassen met een juweel of diamant? Begin je zoektocht bij Antwerp’s Most Brilliant, het kwaliteitslabel van de stad, en de weg naar een prachtig diamant ligt helemaal open.   

Versier je tafel met deze tips

Dit jaar gaan we eindelijk nog eens echt kunnen feesten en vieren. Hét moment om je eettafel eens heel feestelijk in te kleden. Bij Christel Dauwe in de Kloosterstraat vind je een fantastisch aanbod van glazen kerstversiering. Ook bij interieurzaken als Flamant, Piet Moodshop en Dille & Kamille zal je heel wat leuke ideeën opdoen. En met bloemen en kransen fleur je de feestdis helemaal op. Laat je inspireren bij Baltimore Bloemen, Bloemen van Cornelis of Poppins Bloemen

Een drukke agenda? Vergeet niet dat het in december elke zondag winkelzondag is in Antwerpen! Geniet ervan.