Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Duurzame mode

Duurzame mode

Antwerpen heeft als shoppingstad veel lokaal talent te bieden. In december zijn de winkels 7/7 dagen open zodat je in alle veiligheid kan winkelen. Veel winkels hebben ook een online shop.

Bie Noé inspireert met B.right mensen om een andere relatie met kleding te krijgen. Hiervoor organiseert ze mode-tours, workshops en lezingen. Nu kan dat even niet via onderstaande tips ontdek je dat duurzame mode ook betaalbaar kan zijn.

Schoenenwinkel Zappa is een begrip in Antwerpen. Je vindt er niet alleen knappe en kwalitatieve schoenen, ze zijn ook allemaal in goede omstandigheden gemaakt in Europa. Bovendien zijn de schoenen ook nog eens vriendelijk voor het milieu. Waar wacht je op?
Kammenstraat 74 of webshop 

Elk merk bij Edo Collective heeft een uniek verhaal met een eigen kijk op duurzaamheid. De ontwerpen zijn vaak tijdloos waardoor je ze een hele tijd kan koesteren. De keuze van materialen en productiemethode zijn steeds bewust, mat aandacht voor makers en dragers.
Lange Koepoortstraat 64

Ophelia ontwerpt lingerie en badkleding met veel oog voor precisie en kwaliteit. Je kan bij haar ook terecht voor al jouw persoonlijke wensen zoals unieke stukken of bijzondere geschenken. Antwerps vakmanschap dat spontaan een glimlach op je gezicht tovert.
Mechelsesteenweg 78 of webshop

100% made in Belgium. Er zijn er weinigen die het An Buermans nadoen. Haar eigenzinnige karakter reflecteert zich in de jaarlijkse collectie. Het zijn stuk voor stuk gelimiteerde ontwerpen uit natuurlijk materialen, uitgesproken kleuren en bijzondere snits. Van elk ontwerp worden er maximum tien stuks gemaakt.
Everdijstraat 20 of webshop

FAAM is zo’n winkel die bewijst dat duurzame mode niet langer onbetaalbaar is. Ze hebben een uitgebreid assortiment waarin je altijd wel iets nieuws ontdekt. Naast hun huismerken verkopen ze een mooie selectie van andere merken ook voor jouw stijl en budget.
Nationalestraat 65 of webshop

Vegan kleding shoppen moeilijk? Niet bij Stay Gold! Zij laten zien dat je bij een vegan keuze niet moet inboeten op schoonheid en stijl. Je vindt er vooral schoenen, met een ruime selectie van sneakers. Daarnaast kies je uit een waaier aan accessoires, verzorgingsproducten en culinaire goodies.
Zwartezustersstraat 42 of webshop

Bij HOST worden ze blij van een leuke outfit. En die liefde delen ze maar al te graag. Duurzaamheid staat centraal bij hun zorgvuldig uitgekozen collecties kleding en accessoires. Stuk voor stuk gemaakt met respect voor de makers en onze planeet.
Statiestraat 56 of webshop

Juwelenontwerpster Anna Rosa Moschouti tovert op basis van gerecycleerde en surplus materialen afval om tot de mooiste schatten. De rode draad doorheen haar collecties: strakke lijnen, sobere kleuren en geometrische vormen. Haar vorige leven als architecte sijpelt door in haar ontwerpen die pure klasse uitstralen.
Kloosterstraat 51 of webshop

Van sneakers tot ecologische deodorant, elk product dat Supergoods verkoopt is ethisch gemaakt uit duurzame materialen. De materialen zijn bij voorkeur biologisch of hebben een beperkte ecologische impact. Ook de arbeidsomstandigheden zijn van groot belang. Kortom: shoppen met een hart voor mens en planeet.
Kloosterstraat 38 of webshop