Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Deze Antwerpse juweliers laten je (geliefde) schitteren

Deze Antwerpse juweliers laten je (geliefde) schitteren

Nog op zoek naar een uniek Antwerps juweel voor jezelf of je geliefde? Met dit schitterende lijstje van 10 juweliers met het label Antwerp’s Most Brilliant heb je alvast heel wat inspiratie.

Parels Dom

Komt het door de populaire Netflixserie Bridgerton, door prinses Diana of door Ariana Grande? In ieder geval is een parelketting een van dé accessoiretrends van het moment. Parels Dom specialiseert zich in dit mystiek geschenk van de zee. In hun atelier rijgen en knopen vader en dochter Dom je parelsnoer met grote zorg. In hun zaak vind je ook juwelen met diamant, in de vorm van ringen, hangers, oorbellen, kettingen en armbanden.  

Vestingstraat 53

Juwelenhuis Ruys

Zin in een bijzondere shoppingervaring met je geliefde? Trek dan samen naar juwelenhuis Ruys. Vijf generaties geleden, halverwege de 19de eeuw, begint Jacques Ruys een atelier en juwelenwinkel aan de Sint-Jorispoort. Dit prachtig art-decopand is vandaag nog altijd een fantastisch decor voor een stijlvol en uitgebreid aanbod, van horloges tot gouden juwelen en van verlovings- tot trouwringen. 

Sint-Jorispoort 26

Juwelier Slaets

Dit prachtig gebouw op de hoek van de Leysstraat en de Meir heeft vast en zeker al eens je aandacht getrokken. Sinds kort is Huis Slaets hier gevestigd, ook een familiebedrijf. In 1904 opgestart door goudsmid en horlogemaker Jan Frans groeide het huis in de loop van de jaren uit tot een van de meest gerenommeerde juweliers van het land. Je vindt er veertig vooraanstaande horloge- en juwelenmerken van het allerhoogste kwaliteitsniveau. 

Leysstraat 1 en Schuttershofstraat 30 bis

Diamani Jewels

Het epicentrum van de Antwerpse diamanthandel bevindt zich in de diamantwijk. De Diamantclub van Antwerpen, de oudste diamantbeurs ter wereld, is vandaag de thuishaven van Diamani Jewels. Patrick de Landtsheer verkoopt er diamanten en exclusieve juwelen, vervaardigd in zijn eigen atelier. Passie, creativiteit en vakmanschap zijn hier de kernwoorden. 

Pelikaanstraat 66

Nico Taeymans

Doet de naam Nico Taeymans een belletje rinkelen? Dankzij zijn karakteristieke stijl is hij uitgegroeid tot een van de bekendste ontwerpers van Antwerpen. Hij vervaardigt zilveren en gouden juwelen en werkt ook met organische materialen als steen, glas en hout. In zijn collectie vind je ringen, colliers, hangers, oorbellen, trouwjuwelen en rouwjuwelen. Samen met zijn echtgenote draagt Nico de Lgbtqia+-gemeenschap een warm hart toe en vervaardigt hij ook genderneutrale juwelen.

Steenhouwersvest 17

Colman

Ben je op zoek naar juwelen van grote luxemerken? Bij Colman, gevestigd in een historisch pand in de schaduw van de kathedraal, vind je tal van kwaliteitsmerken van uurwerken en sieraden. Opvallend is de collectie van Antwerpenaar Dries Criel van Bare Fine Jewellery die juwelen ontwerpt voor Lady Gaga en Dua Lipa. In het atelier van Colman kan je ook een uniek juweel op maat laten vervaardigen. Dat wordt een Valentijn om nooit meer te vergeten.

Eiermarkt 7

Rayjo

Al sinds 1967 is familiebedrijf Rayjo actief in het hart van Antwerpen. Deze juwelierszaak is gespecialiseerd in diamantjuwelen en combineert traditioneel vakmanschap met nieuwe technologieën als 3D-printing. Trek naar de Antwerpse diamantbuurt om de verbluffende collectie te ontdekken.

Rijfstraat 6

Orsini Diamonds

Al meer dan 35 jaar vind je Orsini Diamonds in de De Keyserlei. In het aanbod ontdek je zowel afgewerkte juwelen als eigen creaties. De specialiteit van het huis zijn 18 karaat gouden juwelen afgewerkt met diamant of andere edelstenen. Heb je trouwplannen? Hier vind je een uitgebreid aanbod aan trouwringen, met zowel klassieke als hedendaagse ontwerpen. Bij Orsini vind je ook Checkpoint Diamond: mocht je een juweel of diamant hebben gekocht bij een zaak die het Antwerp’s Most Brilliant-label niet draagt, dan kan je hier je juweel of diamant snel laten checken op echtheid en kwaliteit. 

De Keyserlei 32

Adelin

Salomon Wijnberg is gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van antieke en oude juwelen en oude horloges. In de Horlogerie vind je dan ook een voortreffelijke collectie van vintage horloges, van Patek Philippe tot Jaeger LeCoultre en Rolex. Naast antieke en authentieke juwelen ontdek je hier ook prachtige art-decomeubelen, verlichting en andere stijlvolle objecten zoals Vlaamse Harten, een typisch juweel dat bestaat uit een hartvormig gedeelte en een bekroning. 

Steenhouwersvest 43

Adin

Bij Adin ontdek je een unieke juwelencollectie van antieke en vintage sieraden. Zo leverde zaakvoerder Elkan Wijnberg ooit een Victoriaanse ring voor de film Spider in the Web, met Monica Bellucci. Laat je in deze charmante en intieme zaak bijstaan door het deskundig advies van de experten van Adin, ze zijn gespecialiseerd in diamant, gemmologie en kunstgeschiedenis. 

Vestingstraat 16

Antwerp’s Most Brilliant

Alle juweliers in deze lijst dragen het Antwerp’s Most Brilliant-label. Dit is het kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het World Diamond Centre dat je garandeert dat de juweliers uitblinken in duurzaamheid, veiligheid, transparantie en nog veel meer.  Er zijn natuurlijk nog veel meer kwaliteitsvolle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers te ontdekken. Laat je verleiden en bekijk alle juweliers met het label.


Wil je meer weten over de innige band tussen diamant en Antwerpen? Ontdek 7 weetjes over diamant waar je mee kan uitpakken. En mis onze 5 tips niet om een schitterende dag in Antwerpen te beleven.