Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

De mooiste interieuradresjes

FAMM winkel en collectie FAMM - Noémie Boone

De mooiste interieuradresjes

Verhuisplannen en op zoek naar ideeën voor je nieuwe interieur? Of heb je wat geld opzij gelegd voor dat ene designstuk van je dromen? Tijdens een ontdekkingstocht in Antwerpen  doe je inspiratie op in tal van opvallende en grote interieurzaken en ateliers. Advies nodig? In deze zaken staan ze je met de glimlach bij. 

Donum

We beginnen bij een vaste waarde. Al bijna 35 jaar toont Donum op de een selectie van de beste interieurmerken. De winkel verhuisde recent naar de benedenverdieping van de Nationale bank, een fenomenale locatie! In dit indrukwekkende stadspaleis uit 1870 komt het design van topmerken als B&B Italia en Cassina helemaal tot zijn recht. Tussen de prachtige stukken door zie je de interieurarchitecten van Donum aan het werk. Spreek hen zeker aan als je advies nodig hebt. 

Leopoldplaats 8, 2000 Antwerpen

Winkel Donum (salon) Donum Originals
Donum collectie Donum Originals

Piet Moodshop

Het mooiste plein van Antwerpen? Dat zou wel eens de Graanmarkt kunnen zijn. Ook al ligt het op slechts vijf minuten wandelen van de Meir, toch blijft het een beetje een verborgen parel. In de gloednieuwe conceptstore Piet Moodshop vind je alles voor je interieur, van accessoires tot servies en meubilair. Inspiratie à volonté. Ook online kan je het aanbod bewonderen.  

Graanmarkt 2, 2000 Antwerpen

Flamant

In het koetshuis van het Paleis op de Meir vind je Flamant Antwerp, een op en top Belgisch bedrijf dat al jarenlang een internationaal toonaangevend interieurmerk is. Ze ontwerpen en verkopen meubelen, interieur, verlichting, woningtextiel, decoratie, verf en nog veel meer. En dat in tal van stijlen. Hun missie: van elk huis een warme thuis maken. In 2007 werd Flamant gekroond tot hofleverancier van het Belgische koningshuis. Wordt het ook de leverancier van jouw eigen paleis? 

Meir 50, 2000 Antwerpen

Ambertree

Ook verder weg van het centrum kan je bijzonder design ontdekken. In een voormalige cinemazaal op de Kioskplaats in Hoboken vind je de sfeervolle interieurzaak Ambertree (Kioskplaats 20, 2660 Hoboken). Je ontdekt er meer dan 50 merken onder één dak, met focus op designmeubelen en woonaccessoires die van over de hele wereld komen.

ecoBirdy

Tot slot nog een tip voor mensen met kinderen. EcoBirdy maakt (kinder)meubilair uit gerecycleerd plastic, afkomstig van kapot speelgoed. De ontwerpen kenmerken zich door vriendelijke, zachte vormen en afgeronde hoeken. Hun producten vind je in bijvoorbeeld in museumwinkels in Londen, New York en Wenen en in Rewind Design in de Riemstraat. 

Oudenleeuwenrui 36A, 2000 Antwerpen