Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Adresjes om vintage te scoren

Adresjes om vintage te scoren

Vintage is hot. Wie er vandaag hip wil uitzien, smult van vintage en old school designerkledij om naar hartenlust unieke outfits mee samen te stellen. Waar kan je hiervoor beter terecht dan modestad Antwerpen? Ontdek hier de leukste adresjes om vintage kleding te scoren. Is je budget eerder aan de lage kant? Lees toch maar verder, want in Antwerpen is het aanbod erg uitgebreid, zowel qua stijl als qua prijs.

Designerkleding aan verlaagde prijzen

Droom je al jaren van een stuk van Ann Demeulemeester, Raf Simons of Yohji Yamamoto? Passeer dan bij Labels Inc., al tien jaar een vaste stek voor wie op zoek is naar betaalbare en recente designerkleding. En wees gerust, alles wat in de rekken hangt is in perfecte staat. Kruis je vingers en hoop op een goede vondst. Een andere topper die je niet mag missen is Rosier 41. In een zijstraat van de Kammenstraat vind je modelabels van Belgische ontwerpers en internationale merken tegen kleine prijzen. Uniek is dat je hier ook gloednieuwe stukken rechtstreeks uit de showroom van bekende ontwerpers vindt. Dezelfde grote namen vind je bij Vrijdagmarkt6 op het gelijknamige plein, maar wel enkel voor heren (sorry dames).

Adresjes om te noteren

Zowel Labels Inc. als Rosier 41 horen bij de favoriete adresjes van Monica Ho, de blogger achter Monica Harmony. Dit zijn nog andere tips van haar voor liefhebbers van vintage en underdogs: Arte, Vier, Jutka & Riska, Episode en Five Fridays. Ook populair onder de Antwerpenaren zijn de winkels van Think Twice: een vintage keten met enkele adresjes verspreid over de stad, waar je voor een prikje de meest originele items scoort. Hou ook hun socials in de gaten, want op de T2 days is er korting op alle items. Of wil je eens kledij kopen per kilo? Ook dat kan in Antwerpen bij Melting Pot Kilo in de Nationalestraat. Je merkt, het aanbod in Antwerpen is verrassend én divers!

Nog meer fijne adresjes? Surf naar Cosh!, een gratis online platform waar je in geen tijd een route op maat samenstelt langs tweedehands- of duurzame winkels in Antwerpen. Of haal de tweedehands shoppingkaart van Cosh! met meer dan 26 adresjes af bij de toeristische balies van Visit Antwerpen in Het Steen of het Centraal-Station.

Interieurs met een verhaal

Ook voor accessoires zit je goed in Antwerpen. Twee winkels springen eruit, dankzij hun interieurs met een verhaal. Ganterie Boon werd in 1884 gesticht door twee Italianen. Sinds 1920 is de zaak in handen van de familie Boon. Je vindt er met de hand gemaakte handschoenen die de vriendelijke medewerkers met zwier uit een van de honderden dozen toveren. Bewonder het prachtige art deco interieur, terwijl je een paar handschoenen past. Een andere kwaliteitswinkel die je niet mag missen is Juwelenhuis Ruys. Deze familiezaak aan de Sint-Jorispoort begon vijf generaties geleden in 1839. Geniet van de prachtige art deco winkel en laat je professioneel bijstaan in je zoektocht naar hét juweel dat bij je past. Droom je van een antiek juweel? Dan kan je terecht bij twee juweliers die het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant dragen: Adin en Adelin. Deze laatste verkoopt trouwens ook art deco meubelen en vintage horloges. 

Meubelen, antiek en brocante

Tot slot: hou je ook van vintage meubelen en antiek? In de Leopoldstraat, bij de prachtige Bourlaschouwburg, vind je tal van antiekzaken. En slenter ook eens door de Kloosterstraat, al jarenlang bekend om zijn antiek-, vintage- en brocantezaken. Met de komst van concept stores, interieurzaken en galerijen bruist deze straat nog meer dan voorheen. 

Vintage shoppen in Antwerpen stopt niet na één dag. Het aanbod in de winkels verandert regelmatig en geregeld terugkeren naar Antwerpen is dan ook de boodschap als je de beste deals wil doen.