Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5x verrassende museumshops

FOMU museumshop FOMU | Jesse Willems

5x verrassende museumshops

Antwerpen heeft tal van unieke musea die je kan bezoeken. Dat is niet alleen goed nieuws  voor kunst- en cultuurliefhebbers, maar ook voor fans van originele snuisterijen. Veel musea hebben immers toffe museumshops, die je ook kan bezoeken zonder dat je een toegangsticket nodig hebt voor het museum. 

Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is het authentieke huis van een vermaard geslacht van drukkers en uitgevers. Het was het eerste museum dat een plaats kreeg op de UNESCO-werelderfgoedlijst, en je vindt er de oudste drukpersen ter wereld, tienduizenden boeken en een prachtige kunstcollectie. Ook voor hun shop ontwikkelden ze onlangs mooie producten zoals een dodobord, allerhande origineel drukwerk en zelfs Plantin-Moretus mondmaskers. Je vindt er bovendien alles van handige schriftjes of magneten, tot fraaie wenskaarten en katoenen tassen.

Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen

Red Star Line Museum

De historische loodsen van het Red Star Line museum vertellen je de verhalen van de meer dan twee miljoen mensen die eind 19e en begin 20e eeuw vanuit Antwerpen richting Amerika zijn vertrokken. Je treedt er in de voetsporen van de landverhuizers die op zoek gingen naar een betere toekomst en aan de hand van audiovisuele getuigenissen en geschreven documenten leer je hun persoonlijke verhalen kennen. In de museumshop vind je talrijke toffe boeken, strips en postkaarten; en je kan er ook officiële Red Star Line mondmaskers kopen.

Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen

Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. Naast de werken in het kunstpark en paviljoenen, die samen een overzicht bieden van meer dan honderd jaar beeldhouwkunst, vinden er met grote regelmaat bijzondere solo- en groepstentoonstellingen plaats. Wat weinigen weten is dat je ook een stukje Middelheim mee naar huis kan nemen na je bezoek. In hun museumshop vind je namelijk tal van verrassende producten, zoals kunstige objecten en boeken, en ook veel duurzame producten. Koop er heerlijke honing die gemaakt werd in de bijenkasten van het kunstpark of een gerecyclede tas die werd gemaakt uit vlaggenmateriaal van een kunstwerk van Anne-Mie Van Kerckhoven.

Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

FOMU

Is fotografie je ding, dan ben je bij het FOMU op het Antwerpse Zuid aan het juiste adres. In wisselende tentoonstellingen van zowel nationaal als internationaal talent toont het FOMU je de boeiende wereld van de fotografie. Ook hun museumshop is verre van alledaags en bruist van de creativiteit: snuister er in prachtige fotoboeken, vind unieke postkaarten of ontdek originele creaties van lokale en Belgische merken.

Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Rubenshuis

In het Rubenshuis, de voormalige woonst en werkplek van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens, kan je tal van kunstwerken bezichtigen. De prachtige tuin achter het huis is een oase van rust in het midden van de stad. Passeer ook langs de museumshop die voor het huis ligt: je vindt er mooie geschenken of aandenken van je bezoek aan het huis van deze wereldberoemde grootmeester.

Wapper 9-11, 2000 Antwerpen