Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5x genieten van boeken en lekkers

5x genieten van boeken en lekkers

Lezen heeft veel voordelen: het zorgt ervoor dat je mee bent, het ontspant, je maakt verbinding, je leert bij... Op deze locaties in Antwerpen vind je naast boeken ook heel wat lekkers.

Bookz&Booze

Drie jaar na de opening van Bookz&Booze in Gent is er nu ook een vestiging in Antwerpen, op de Vrijdagmarkt. Verhalen staan hier centraal. Op maat van de persoon voor wie je een cadeau wil kopen (dat mag ook voor jezelf zijn!), zoekt de verkoper een passend boek en een bijhorende drank. Wat dacht je van Time Machine, het fotoboek van Tanguy Ottomer samen met een fles Elixir d'Anvers? Of Wildevrouw van Jeroen Olyslagers met daarbij een rode wijn genaamd Crazy Daisy? Origineel is het vast en zeker.

Vrijdagmarkt - Gierstraat 2, 2000 Antwerpen

Luddites | Books & Wine

Nood om even te ontsnappen aan de snelle, digitale wereld? In een statig herenhuis op Hopland vind je Luddites, een boekenwinkel en wijnbar in één. Je vindt er een grote selectie Engelstalige en Nederlandstalige boeken. En als je de trap opgaat kan je meteen in je boek beginnen lezen met een lekker glas wijn erbij. Laat het buiten maar regenen, hier zit je goed.

Hopland 34, 2000 Antwerpen

Boekhandel Stad Leest

De onafhankelijke boekhandel Stad Leest verhuisde onlangs naar een nieuw pand aan de Oudaan, maar blijft trouw aan het originele concept. Een eigenzinnige selectie van boeken, op een mooie manier gepresenteerd. En in het Stad Leest Café geniet je van lekkere drankjes en gerechten. Op korte tijd is 't Stad Leest uitgegroeid tot een echte community van lezers, je herkent ze aan de karakteristieke totebags.

Oudaan 18, 2000 Antwerpen

Buchbar

Ook op het Zuid is er een plek waar je zowel boeken als lekkers kan kopen: Buchbar. Neem je tijd om de fraaie boekenselectie te ontdekken en blader door je aanwinst, terwijl je van een koffie geniet. Liever lunchen? Ga voor de biologische soep of voor een luxe sandwich. Er zijn ook altijd vegan opties. Nog op de kaart: zelfgemaakte taart, cake en koekjes. Die calorieën wandel je er zo af tijdens een wandeling over de vernieuwde Scheldekaaien.

Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen

Café Boekowski

Muren vol boeken, dat vind je in het gezellige Café Boekowski aan het nieuwe justitiepaleis. Bestel een koffie of een ander lekker drankje en verdwaal in de boeken. Een uitgelezen boek bij? Ruil het hier voor een andere exemplaar. Geniet van de no-nonsense sfeer in deze ontmoetingsplek.

Bolivarplaats 4, 2000 Antwerpen