Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5 zalige en eigenzinnige parfumadresjes

5 zalige en eigenzinnige parfumadresjes

De finishing touch bij een mooie outfit? Een vleugje parfum natuurlijk. Een aantrekkelijke geur boost je zelfvertrouwen, zegt iets over je persoonlijkheid en prikkelt de zintuigen. Wil je eens iets anders dan de klassieke merken? Verwen jezelf met een dagje Antwerpen en een ontdekkingstocht langs deze adresjes. 


Necessities Antwerp

Al dertig jaar lang is Necessities in de Steenhouwersvest een vaste waarde in Antwerpen. Expertise wordt hier van generatie op generatie doorgegeven. Bij Necessities nemen ze de tijd om het juiste parfum te vinden. Naast exclusieve en niche parfummerken vind je hier ook kaarsen, interieurgeuren en huidverzorgingsproducten. 

Steenhouwersvest 28, 2000 Antwerpen
www.necessities-antwerp.be

Chanel Beauty

Het meest iconische parfum? Dat moet Chanel N°5 zijn. De essentie van vrouwelijkheid in een flesje, zeggen sommigen. Tal van bekende vrouwen zijn ambassadeur geweest voor het wereldberoemde merk. De Belgische zangeres Angèle is een van de laatste aanwinsten. Ontdek in de Antwerpse Chanel winkel niet alleen parfums, maar ook horloges, make-up, brillen en mode. En voor de mannen is er natuurlijk de geur Bleu De Chanel. 

Korte Gasthuisstraat 20-22, 2000 Antwerpen
www.chanel.com

Perfume Stories

Zin om met een groepje vrienden of vriendinnen parfums te ontdekken? Dat kan in het Parfum Atelier van Perfume Stories op de Grote Markt. Geniet samen van een fijn parfummoment, samen met een lekker ontbijt, brunch of apero. Samen ontdek je de collectie en je kan ook enkele primaire grondstoffen van parfums ruiken. Educatief én leuk! Uiteraard kan je in de winkel van Perfume Stories ook op je eentje een parfum komen kiezen.

Grote Markt 19, 2000 Antwerpen
www.parfumeur.be 

Le Labo Fragrances

Le Labo ontstond in Grasse, dé parfumhoofdstad aan de Franse Rivierà. Het exclusieve Frans-Amerikaanse parfumhuis biedt 18 uniseks parfums, 10 interieurgeuren, cosmetica en een groominglijn voor mannen. Elk parfum wordt met de hand gemengd en de winkel is ingericht als een open en transparant geurlabo. Zeker de moeite om eens langs te lopen.

Wapper 18, 2000 Antwerpen
www.lelabofragrances.com

Fin Du Jour

De jonge onderneemsters Miriam en Sabine kozen voor de naam Fin Du Jour omdat ze vinden dat een parfum of verzorgingsproduct zijn effect moet behouden tot het einde van de dag. Hier ontdek je een bijzonder en eigenzinnig aanbod van parfums, ver weg van de overbekende massamerken. Enkele voorbeelden: Koreaanse sheet maskers, Dyptique en Byredo. 

Nationalestraat 37, 2000 Antwerpen
www.findujour.com