Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Signalisatiebord Parking Stadsschouwburg Elisabeth Verwaest

Zorgeloos parkeren in Antwerpen

Zin in een daguitstap of een meerdaags bezoek aan Antwerpen? Of kom jij gewoon om een terrasje te doen, te winkelen met een vriend(in) of gewoon af te spreken met vrienden in de stad nu opnieuw wat meer mag? In ieder geval: Antwerpen is klaar om je te ontvangen.  

Bezoek je Antwerpen met de wagen? De routeplanner van Slim naar Antwerpen toont hoe je efficiënt op je bestemming geraakt. Vermijd parkeerstress en volg onze tips voor een parking en formule op jouw maat. 

Parkeer gratis aan de rand van de stad

Parkeer je wagen op een Park and Ride (P+R) aan de rand van de stad en neem het openbaar vervoer, deelfiets of deelstep naar het centrum. Je vindt de mogelijkheden in het overzicht van alle P+R’s.  Heb je een vouwfiets of een elektrische step? Stop hem in jouw koffer en rijd vlot van de P+R naar de stad.

Publieke betaalparkings in de stad

Laat je via elektronische borden leiden naar een parking met beschikbare plaatsen in de binnenstad.  

Parkingbeheerders Interparking, Q-Park en Indigo bieden momenteel interessante aanbiedingen om je wagen te parkeren. De parkings bieden je verschillende speciale formules aan (per dag of meerdaags) om veilig en aan scherpe prijzen te parkeren. Je kan betalen met een ticket, een parkingkaart, een online reservatie met nummerplaatherkenning of een app op je smartphone.

 Overzicht publieke betaalparkings per wijk

Infobord parkeren op straat aan het MAS Frederik Beyens

Parkeren op straat 

Parkeren op straat is doorgaans de duurste formule.  Hou er tevens rekening mee dat je bij de parkeerautomaten enkel kan betalen met een bankkaart, sms of een parkeerapp.

Hou rekening met de lage-emissie zone

Plan je een bezoek aan de Antwerpse binnenstad of een deel van Linkeroever, hou dan rekening met de lage-emissie zone. Controleer best op voorhand of je auto de lage-emissie zone binnen mag. Voldoet jouw auto niet aan de toelatingsvoorwaarden en wil je toch de binnenstad inrijden, koop dan een LEZ-dagpas. Voor uitgebreide info over de lage-emissiezone bezoek je slim naar antwerpen