Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vier Chinees Nieuwjaar in Antwerpen

3 leeuwen tijdens de Leeuwendans in China Town Sigrid Spinnox

Vier Chinees Nieuwjaar in Antwerpen

Vier op 1 februari 2022 samen met Chinezen over de hele wereld Chinees Nieuwjaar! Het Chinese jaar 4719 staat volledig in het teken van de Tijger, de koning van alle dieren in China. Een krachtig symbool. Geniet in februari mee van enkele prachtige tradities, leerrijke workshops en nog tal van leuke events.

Expo 'Legends of Lions'

Ontdek alles over de Chinese cultuur van dichtbij. Leeuwendanser Joe Choi en storyteller Wendy Kegels brengen naar jaarlijkse traditie een oosterse expo in bibliotheek Permeke, recht in het hart van China Town. Legends of Liondance vertelt legendarische verhalen en laat knappe leeuwenkoppen uit Hongkong zien. De expo dompelt je helemaal onder in de belangrijkste feestdag voor Chinezen wereldwijd dankzij een prachtige oosterse setting.

Activiteiten in het teken van China

Meegenieten met deze prachtige feestdag of meer leren over de Chinese cultuur? Ga dan zeker eens langs een van de fijne events of boeiende workshops. Waag je eens aan een Hong Kong movie night of woon het intieme Nieuwjaarsconcert bij op 1 februari. Leer tijdens een workshop alles over de Chinese theeceremonie, kalligrafie, Tai Chi en nog veel meer. Voor de jongsten onder ons staat er een yoga avontuur op het programma, geïnspireerd door de 12 Chinese dierentekens. Schrijf je snel in voor jouw favoriete activiteiten!

Nieuwjaarsfestival

Op 5 februari 2022 vindt het Nieuwjaarsfestival plaats. Op het De Coninckplein zijn er dan tal van eetkraampjes waar je van heerlijke lekkernijen kan proeven. Geniet tijdens het festival van wondermooie muziek, verschillende workshops, demonstraties en plezierige kinderanimatie. Het hoogtepunt van de dag? De Leeuwendansparade! Om 13u vertrekken de leeuwen met tromgeroffel op het De Coninckplein richting China Town. Daar wensen ze de restaurants en winkels veel geluk. Kom zeker genieten van deze unieke, traditionele festiviteiten.

Culinair genieten

Honger gekregen van al dat feestvieren en wil je in de oosterse sfeer blijven? Schuif aan tafel bij een van de verrukkelijke Aziatische hotspots in Antwerpen. In dit artikel vind je alvast de nodige inspiratie.