Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Zwemvijver Boekenberg Ans Brys

Nood aan verfrissing? Van koele musea tot zwemmen in openlucht

Warme temperaturen in Antwerpen? Dat is genieten van lange dagen, zwoele avonden en van blije gezichten. Want Antwerpenaars zijn verzot op mooi weer. Wordt het je te warm in de binnenstad? Zoek dan verfrissing in een ‘cool’ museum, aan de Scheldekaaien of tijdens een boottocht. En geniet onderweg van verfrissende lekkernijen.

De terrassen op de Graanmarkt zitten goed vol. Victoriano Moreno

Verkoeling in musea

Op het Zuid vind je twee topmusea. De airco zorgt ervoor dat je in de koelte kan genieten van de indrukwekkende fotografie expo's in het FOMU. Ook in het M HKA ontsnap je aan de hitte, mede dankzij het dakterras van het M-HKAFE met panoramisch zicht op de Schelde en de stad. Mis de authentieke muurschildering van Keith Haring niet. 

Vernieuwde Scheldekaaien

Zoek de verfrissende bries op aan de Scheldekaaien. Aan het Zuid zijn de kaaien helemaal vernieuwd. Je gelooft niet dat het hier tot voor kort een megaparking was. Kom hier uitwaaien langs het water en geniet van de open ruimte en het weidse uitzicht. ‘s Avonds is het de perfecte plek om de zon te zien onder gaan. Geen wonder dat dit stadsvernieuwingsproject onlangs de Prijs Publieke Ruimte won.

Mensen wandelen en fietsen over de Scheldekaaien. Gianni Camilleri
Mensen zitten op het terras van het M HKAFE. Victoriano Moreno

Lekkere vis

Zin in een zomers visgerecht? Bij Fish à gogo haal je verse kibbeling, garnaalkroketten, scheermesjes en nog veel meer uit. Of pauzeer even in RAS, het Restaurant Aan de Stroom, met een schitterend zicht op de Schelde. Verse, duurzame en pure vis eet je dan weer bij Fiskebar. Of trek naar zusje Fiskesur en geniet er aan het water van op open vuur gegrilde vis. In de Zurenborgwijk is vis-, schaal- en schelpdierenbistro Dôme sur Mer bijzonder populair. 

Uitwaaien tijdens een boottocht

Je haren te laten wapperen in de wind op een varende boot. Is er een betere manier om je hoofd leeg te maken? Tijdens een boottocht in de haven geniet je niet alleen van het vakantiegevoel, je ontdekt ook waarom Antwerpen zo’n belangrijke haven is. Of doe een boottocht op de Schelde en bewonder de skyline van Antwerpen vanuit een uniek standpunt. 

Park Spoor Noord

Veel bomen lijken er niet te zijn in Park Spoor Noord, maar toch vind je er genoeg schaduwrijke plekjes om je even neer te vlijen. Voor kinderen is het ook zalig spelen aan de grote fontein. In het park, en de buurt rondom, zijn er heel wat opties om lekker te dineren. Denk maar aan het Eilandje, de slachthuiswijk of het Damplein.

Neem een frisse duik

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen twee absolute toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Aan het Sint-Annastrand kan je terecht in het 50 meterbad van zwembad De Molen. Het water is verwarmd en heeft aangename temperatuur van 28 graden. De kleinste zwemmertjes kunnen petsen en plonsen in het peuterbad. Reserveer wel op voorhand je plekje. 

Zwemvijver Boekenberg is met een lengte van 73 meter de grootste van Europa. Hier kan je in alle rust en in de groene omgeving van het Boekenbergpark terecht voor een heerlijk verfrissende zwembeurt. Omdat het water op een natuurlijke manier gezuiverd wordt door meer dan 22000 planten, zit er geen chloor in het water. Je hoeft niet op voorhand te reserveren.