Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

koppel in tuin van museum Plantin Moretus

Toerist in eigen stad: 6 tips

Volgens de toeristische recensies op Tripadvisor zijn het Centraal Station, de kathedraal en het MAS de beste attracties van Antwerpen. Als toeristen je de weg vragen naar deze bezienswaardigheden, dan wijs je hen wellicht vlot de weg. Maar heb je zelf al eens de tijd genomen om deze toppers te bezoeken? Geen beter moment dan nu om dat te doen. 

Het mooiste station ter wereld

Waarschijnlijk heb je al wel eens een trein genomen in het Centraal Station. Volgens tal van lijstjes is dit een van de mooiste stations ter wereld. Maar ben je al eens naar het Centraal Station geweest om het als bezienswaardigheid te bekijken? Er is meer dan genoeg te zien. Het zicht dat je bovenaan hebt op de ondergrondse verdiepingen is indrukwekkend. De monumentale perronoverkapping is dat ook. En de inkomhal is zo mogelijk nog mooier. Wandel traag rond, hou je camera in de aanslag en geniet van heel veel schoonheid. 

Met een stadsgids op pad

Ga eens met je bubbel op wandel met een stadsgids en dompel je onder in de boeiende geschiedenis van de stad. Een ervaren stadsgids entertaint je met anekdotes over eeuwenoude gebouwen, standbeelden en bezienswaardigheden. Je kan ook kiezen voor een van de begeleide fietstochten.

Op elke verdieping een ander verhaal

Met de roltrappen naar het dak van het MAS gaan en daar genieten van het panorama over de stad, de Schelde en de haven, het is een populaire activiteit bij bewoners en bezoekers. Maar in het MAS is natuurlijk veel meer te ontdekken. Op elke verdieping wacht je een nieuw verhaal over de stad, de haven en de wereld. Laat je verrassen door het uiteenlopende aanbod van het MAS.

Het Rubenshuis en Museum Plantin-Moretus

Rubens en Antwerpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals Andy Warhol met New York. In het Rubenshuis maakte Rubens zijn meesterwerken, speelden zijn kinderen in de tuin en ontving hij zijn adellijke en koninklijke gasten. Loop na je bezoek verder naar Museum Plantin-Moretus en bewonder de drukkerij en het woonhuis van de gelijknamige familie. Je vindt hier oude drukpersen, eeuwenoude boeken een prachtige kunstcollectie. Ben je zelf een verwoede lezer? De prachtige binnentuin is een heerlijke plek om in alle rust in je boek te duiken. 

Grootste Belgische chocolademuseum ter wereld

Tijd om te snoepen. In Chocolate Nation op het Astridplein ontdek je het verhaal van Belgische chocolade. Van de cacaoplantages aan de evenaar tot de grootste opslaghaven van cacao ter wereld. Laat je betoveren door een reusachtige machine die je toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt. En proeven van al dat lekkers kan natuurlijk ook, dankzij het proefpakket dat inbegrepen is in je ticket.

Antwerp City Brewery

Het bekendste Antwerpse bier? Dat moet Het Bolleke zijn. Heb je de vernieuwde brouwerij van De Koninck al eens bezocht? Het is een feest voor je zintuigen, ook omdat je op de grote site van de brouwerij heel wat culinaire topzaken vindt. Of je nu van kaas houdt, van chocolade, van fijne vleeswaren of brood, je vindt het hier allemaal. En bij Brasserie De Pelgrim geniet je van een vers getapt Bolleke en lekkere Vlaamse kost in een gezellig decor. De perfecte afsluiter van je dag.