Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Programma Winter in Antwerpen

Programma Winter in Antwerpen

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van Winter in Antwerpen.

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens Winter in Antwerpen? Ontdek het volledige programma.
Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Winter in Antwerpen

Overzicht openingsuren ijspiste en winterbars - 4/12 tot en met 9/01

IJspiste

Maandag tot donderdag & zondag

12 tot 22 uur

Vrijdag en zaterdag

12 tot 23 uur - ook op 25/12 (kerstdag)

24 & 31 december 2021, 2 & 9 januari 2022

12 tot 18 uur

1 januari 2022

15 tot 23 uur

Winterbars den Après (ijspiste) en Bar Den (Steenplein)

Maandag tot en met zondag

12 tot 23 uur - ook op 25/12 (kerstdag)

24 & 31 december 2021, 2 & 9 januari 2022

12 tot 18 uur

1 januari

15 tot 23 uur

Opgelet: om toegang te krijgen tot de ijspiste heb je een Covid Safe Ticket (coronapas) nodig vanaf 12 jaar en 2 maand. Ook een mondmasker is verplicht. Voor de winterbars heb je een CST nodig vanaf de leeftijd van 16 jaar.

IJspiste en winterbar den Après

Wat zou Winter in Antwerpen zijn zonder een schaatsbeurt op de ijspiste? Spreek er af met vrienden en familie, en maak samen een rondje op de mooi verlichte schaatsbaan. Blijf je liever aan de kant of heb je dorst gekregen van het schaatsen? Geniet van een drankje in den Après, de gezellige winterbar naast de ijspiste. Kijk ook zeker naar het programma voor de extra activiteiten in Den Après: plezier voor jong én oud!  

4/12 - 9/1 | Groenplaats

Bar Den

Tussen het reuzenrad en het vernieuwde Het Steen vind je Bar Den, dé winterhotspot aan de Schelde. Geniet er van een winterse sfeer met een grote overdekte schuur, veel groen en kerstbomen en heel wat vuurtjes en terrasverwarmers. Ook echte culinaire fijnproevers moeten bij Bar Den zijn. Geniet er van een lokaal biertje of een elegante wintercocktail terwijl je kinderen zich uitleven in de speeltuin, animaties en workshops. Ondertussen zorgen dj’s voor de perfecte deuntjes. Sfeer verzekerd.

Opgelet: om toegang te krijgen tot de winterbar heb je een Covid Safe Ticket (coronapas) nodig vanaf de leeftijd van 16 jaar.

4/12 - 9/1 | Steenplein

Bar Den organiseert heel wat leuke activiteiten en workshops voor kinderen. Ga snel een kijkje nemen naar onze tips voor Winter in Antwerpen met kinderen.

Reuzenrad en het vernieuwde Steen

Misschien zag je op televisie de prachtige helikopterbeelden van Antwerpen tijdens de start van het WK Wielrennen? Antwerpen vanuit de lucht moet je eens gezien hebben! Stap in het reuzenrad en laat je helemaal overrompelen door het fantastische zicht op de Schelde en de stad. Hou je fototoestel in aanslag.

Ga voor extra sfeer en gezelligheid en reserveer Bubbles in the sky: geniet van een heerlijk ontbijt (elke zondag vanaf 12/12) of een magische apero (elke donderdag vanaf 9/12) in één van de gondels van het reuzenrad.

Sterrenkijken op Het Steen

Op woensdagavond tussen 19 en 22 uur kan je met volkssterrenwacht Urania komen sterrenkijken op het dakterras van Het Steen. Update 5/01: omdat er vanavond teveel bewolking zal zijn, kan het sterrenkijken niet doorgaan.

Grote Markt en Handschoenmarkt

Kuieren door de Antwerpse binnenstad is altijd een belevenis, maar zeker tijdens Winter in Antwerpen. Want dan zorgt de eindejaarsverlichting voor een magische sfeer. Bewonder de grote kerstbomen op de Grote Markt en de Handschoenmarkt, bekijk de grote kerststal aan de Kathedraal en mis de Perfect Sky niet. Daar kan je je geliefde kussen onder de maretak en gezellig samen genieten rond de vuurtjes.

De Handschoenmarkt mag je dit jaar zeker niet links laten liggen. Het is een magisch instagramplekje, waar Nello en Patrashe de wacht houden aan de mooi versierde kerstboom.

De organisatie van de Winter in Antwerpen staat permanent in contact met de bevoegde instanties en volgt elke beslissing met betrekking tot de coronamaatregelen nauw op.