Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Programma Winter in Antwerpen

Programma Winter in Antwerpen

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van Winter in Antwerpen.

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens Winter in Antwerpen? Ontdek het volledige programma.
Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Start van Winter in Antwerpen

Op 4 en 5 december vieren we het begin van Winter in Antwerpen. Geniet van een schaatsbeurt op de ijspiste of een magisch uitzicht vanop het reuzenrad. De winterbars ‘Den Après’ op de Groenplaats en Bar Den op het Steenplein verwelkomen je met open armen voor hartverwarmende drankjes en een grote portie gezelligheid. Leuk extraatje: dos je uit in een originele winterse outfit en maak kans op een verrassing. Tot dan!

Winter in Antwerpen

Overzicht openingsuren ijspiste en winterbars - 4/12 tot en met 9/01

IJspiste

Maandag tot donderdag & zondag

12 tot 22 uur

Vrijdag en zaterdag

12 tot 23 uur

24 & 31 december 2021, 2 & 9 januari 2022

12 tot 18 uur

1 januari 2022

15 tot 23 uur

Winterbars den Après (ijspiste) en Bar Den (Steenplein)

Maandag tot en met zondag

12 tot 23 uur

24 & 31 december 2021, 2 & 9 januari 2022

12 tot 18 uur

1 januari

15 tot 23 uur

Opgelet: om toegang te krijgen tot de winterbars en de ijspiste heb je een Covid Safe Ticket (coronapas) nodig.

IJspiste en winterbar den Après

Wat zou Winter in Antwerpen zijn zonder een schaatsbeurt op de ijspiste? Spreek er af met vrienden en familie, en maak samen een rondje op de mooi verlichte schaatsbaan. Blijf je liever aan de kant of heb je dorst gekregen van het schaatsen? Geniet van een drankje in den Après, de gezellige winterbar naast de ijspiste. Plezier voor iedereen!  

4/12 - 9/1 | Groenplaats

Bar Den

Tussen het reuzenrad en het vernieuwde Het Steen vind je Bar Den, dé winterhotspot aan de Schelde. Geniet er van een winterse sfeer met een grote overdekte schuur, veel groen en kerstbomen en heel wat vuurtjes en terrasverwarmers. Ook echte culinaire fijnproevers moeten bij Bar Den zijn. Geniet er van een lokaal biertje of een elegante wintercocktail terwijl je kinderen zich uitleven in de speeltuin, animaties en workshops. Ondertussen zorgen dj’s voor de perfecte deuntjes. Sfeer verzekerd.

Opgelet: om toegang te krijgen tot de winterbar heb je een Covid Safe Ticket (coronapas) nodig.

4/12 - 9/1 | Steenplein

Op zoek naar een leuke activiteit voor je kinderen in de aanloop naar kerstmis? Kom dan op 11 en 12 december naar Bar Den. Daar knutsel je eigen kerstversiering en help je de elfjes met het versieren van de kerstbomen op de Grote Markt en de Handschoenmarkt. Inschrijven is niet nodig. 

Reuzenrad en het vernieuwde Steen

Misschien zag je op televisie de prachtige helikopterbeelden van Antwerpen tijdens de start van het WK Wielrennen? Antwerpen vanuit de lucht moet je eens gezien hebben! Stap in het reuzenrad en laat je helemaal overrompelen door het fantastische zicht op de Schelde en de stad. Hou je fototoestel in aanslag.

Ga voor extra sfeer en gezelligheid en reserveer Bubbles in the sky: geniet van een heerlijk ontbijt (elke zondag vanaf 12/12) of een magische apero (elke donderdag vanaf 9/12) in één van de gondels van het reuzenrad.

Sterrenkijken op Het Steen

Ga daarna zeker ook eens langs in het vernieuwde Het Steen. Elke woensdagavond tussen 19 en 22 uur kan je er met volkssterrenwacht Urania komen sterrenkijken op het dakterras. Je hoeft hiervoor niet in te schrijven. Voor deze activiteit is er natuurlijk een heel heldere hemel nodig. Als het te bewolkt is om sterren te kunnen zien, dan lees je het op deze pagina vanaf woensdagmiddag.

4/12 - 9/1

Grote Markt en Handschoenmarkt

Kuieren door de Antwerpse binnenstad is altijd een belevenis, maar zeker tijdens Winter in Antwerpen. Want dan zorgt de eindejaarsverlichting voor een magische sfeer. Bewonder de grote kerstbomen op de Grote Markt en de Handschoenmarkt, bekijk de grote kerststal aan de Kathedraal en mis de Perfect Sky niet. Daar kan je je geliefde kussen onder de maretak en gezellig samen genieten rond de vuurtjes. Joe Xmas House zorgt vanop de Grote Markt voor live radio. Kom zeker eens kijken en luisteren. De Handschoenmarkt mag je dit jaar zeker niet links laten liggen. Het wordt een magisch instagramplekje en in de weekends van december bestaat de kans dat je daar muzikaal verrast zal worden… 

Van 4/12 tot 9/1

Joe Xmas House: van 4/12 tot 2/1

De organisatie van de Winter in Antwerpen staat permanent in contact met de bevoegde instanties en volgt elke beslissing met betrekking tot de coronamaatregelen nauw op.