Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Op stap in ’t stad: jouw Antwerpse zomerkalender

Op stap in ’t stad: jouw Antwerpse zomerkalender

De zomer staat voor de deur! Weet je nog niet wat te doen met je kinderen, vrienden of familie? In Antwerpen valt er heel wat te beleven: van het Bolleksfeest tot Borgerrio, van Antwerp Pride tot Antwerpen Zingt.

Juni

FIBA 3x3 WK  
21-26 juni
Groenplaats en stadscentrum
7-13 euro

Het wereldkampioenschap 3x3 basketbal komt naar Antwerpen. Kom kijken naar de twintig beste nationale mannen- en vrouwenteams die strijden om de wereldtitel. Ook de Belgian 3x3 Lions en 3x3 Cats doen mee. De wedstrijden gaan door op de Groenplaats, je reserveert best op voorhand een plek in de tribune. Ga ook eens kijken bij het opwarmingsterrein op de Grote Markt of naar andere baskettornooien op Sint-Jansvliet en de Sint-Andriesplaats.

Borgerrio 
25 juni 
Turnhoutsebaan, Borgerhout
gratis

Het kleurrijkste festival van ’t stad, dat is Borgerrio. Dans op zuiderse ritmes, bewonder de kleurrijke parade op de Turnhoutsebaan en proef van de wereldkeuken op de braderij. Ook in de omliggende straten is er muziek en animatie. Ambiance verzekerd! Ontdek het volledige programma.

Sinksenfoor
tot en met 10 juli
Spoor Oost, Borgerhout

Ben je dit jaar nog niet op de Sinksenfoor geweest? Je kan er nog tot 10 juli heen! Proef van de heerlijke smoutebollen en suikerspinnen, waag je aan spectaculaire attracties of win een van de talloze prijzen aan de andere kraampjes. Het is de ideale uitstap met je vrienden of gezin! Kom naar de grootste kermis van het land.

Juli

Bierpassieweekend
1-3 juli
Groenplaats, Antwerpen

Tijdens het weekend van 1 tot 3 juli is de Groenplaats de verzamelplaats voor bierliefhebbers. Kom sfeervol proeven tijdens deze 21ste editie waar maar liefst 28 brouwerijen aan deelnemen met meer dan 200 speciale bieren.
www.bierpassieweekend.be

Linkerwoofer
9-10  juli
Boeienweide, Antwerpen-Linkeroever

Wie aan zomer denkt, denkt aan festivals. En Linkerwoofer is er eentje dat je niet mag missen. Belgische topmuzikanten geven het beste van zichzelf op de Boeienweide op Linkeroever. Gooi je dansbenen los op Tourist LeMC, The Clement Peerens Exhibition, Compact Disk Dummies, Het Zesde Metaal en tal van andere grote namen! Bestel snel je tickets.

Vlaanderen Feest 
11 juli
Grote Markt, Historisch Centrum
gratis

Verschillende artiesten komen naar de Grote Markt om de Vlaamse feestdag te vieren! Meer info vind je binnenkort op Ontdek Antwerpen.

Bollekesfeest  
22-24 juli
Grote Markt en Groenplaats
gratis

Op 22, 23 en 24 juli vormt de historische binnenstad weer het prachtige decor voor het gratis stadsfestival. Verwacht een sterk muzikaal programma op de Grote Markt, op de Groenplaats vind lekkere streekproducten. De stad zal bruisen! Lees meer op bollekesfeest.be.

The Tall Ships Races
22 tot 25 juli
Scheldekaaien en dokken, Historisch Centrum en Eilandje
gratis

The Tall Ships Races houden voor de zevende keer halt in Antwerpen. Neem gratis een kijkje bij historische zeilschepen en ontmoet de bemanning (in uniform!). Geniet ook van randanimatie, een hapje en een drankje en dans op opzwepende muziek. Het wordt één groot maritiem feest in de stad! Alles over de schepen en het programma op tallships.antwerpen.be.

Augustus 

Museumnacht
6 augustus
verschillende musea

Op 6 augustus zijn de Antwerpse musea geopend tot in de late uurtjes en verrassen ze met een divers programma. Meer info over het programma, de ticketverkoop, en het verloop van de nacht vind je binnenkort op www.museumnacht.be.

Antwerp Pride 
10-14 augustus
verschillende locaties in de stad
gratis

Antwerp Pride wordt 15 jaar en dat moet gevierd worden! De LGBTQIA+ gemeenschap viert diversiteit met een parade en festivals, deze keer op verschillende nieuwe locaties. Het verjaardagsthema: QUEERTOPIA. Hoe ziet de ideale LGBTQIA+ wereld eruit binnen vijftien jaar? Je leest er alles over op antwerppride.com.

Jazz Middelheim
12-15 augustus
Park Den Brandt, Middelheim

Musiceren in de breedte, dat is wat er op Jazz Middelheim deze zomer zal gebeuren. Het oudste jazzfestival van het land pakt uit met internationale klasbakken als Iggy Pop of Thurston Moore Group, maar ook met Belgische jazzgrootheden als Jef Neve of Coely. Klinkt aanlokkelijk? Bestel snel je tickets en lees alles over deze bijzondere editie.

Antwerpen Zingt 
20 augustus
Cockerillkaai, Het Zuid
gratis

Antwerpen Zingt, dat betekent samen met duizenden anderen luidkeels zingen onder begeleiding van een groot podiumkoor. Iedereen krijgt ter plaatse een zangkrantje met alle liedjesteksten, zodat je uit volle borst kan meezingen. Alle nummers  die aan bod komen hebben één gemeenschappelijk doel: iedereen moet meedoen! Lees meer op www.antwerpen-zingt.be.

Cultuurweekend
27-28 augustus
verschillende locaties in de stad

Trap samen met verschillende cultuurhuizen het nieuwe cultuurseizoen af. Meer info komt binnenkort online.