Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Nazomers feestweekend in Antwerpen

Mensen genieten van de activiteiten op de Grote Markt Frederik Beyens

Nazomers feestweekend in Antwerpen

De zomervakantie is misschien voorbij, maar het bruist nog altijd van activiteit in onze stad! De agenda voor het weekend van 18 en 19 september staat bomvol geweldige events en activiteiten. Kies je het allerleukste eruit? Of ga je overal eens een kijkje nemen? Wij lijsten graag alle fantastische opties op.

Bach in de Stad

Op 19 september gaat het heuse Bachfestival van start! Geniet tot en met 25 september van alle meesterwerken van Johann Sebastian Bach. Jong of oud, een kenner of niet, iedereen geniet mee. Ga bijvoorbeeld eens luisteren naar fantastische concerten in de wereldberoemde Carolus Borromeuskerk. Zowel nationaal als internationaal toptalent laat een week lang de klanken van het muzikale genie door de stad galmen.

banner met artiesten die deelnemen aan Bach in de Stad Bach in de Stad

PAKT viert feest

Heel het weekend feest in het Groen Kwartier, want PAKT bestaat al vijf jaar! Twee dagen lang kan je in de duurzame hub meevieren. Er valt heel wat te beleven op de industriële site! Zo vind je op het binnenplein onder andere een authentiek boerenkraam of heerlijke ijsjes van Racine. Altijd al nieuwsgierig geweest naar de prachtige daktuinen? Je kan tijdens het feestweekend een boeiende rondleiding volgen op de dakboerderij!

een koppel voor de ingang van PAKT Joris Casaer

Antwerpen Shift

Op zondag 19 september maken we in Antwerpen de shift. Auto's maken plaats voor voetgangers, fietsers, steppers... Kortom, een heleboel slimme vervoersmiddelen! De stad is op deze dag niet enkel gewoon autoluw, maar er zijn ook allerlei leuke dingen te doen. Jonge gezinnen, studenten, genieters of actievelingen, voor iedereen staat er wel iets op het programma.

Bekijk hier de mobiliteitsinfo.

infostand van Velo Antwerpen op de Grote Markt met fietsers Frederik Beyens

Bollekesfeest

De traditie gaat verder... Dit jaar kan je weer genieten van het legendarische Bollekesfeest! Zak af naar de Grote Markt, de Groenplaats of het Steenplein voor alle bruisende festiviteiten. Ontdek tijdens dit (volledig covidproof) stadsfestival het beste dat Antwerpen te bieden heeft op culinair, cultureel en muzikaal vlak. Ga gezellig kuieren op de streekproductenmarkt, dansen op de beste beats of gewoon klinken op het leven met een fris Bolleke. Santé!

Bekijk hier de mobiliteitsinfo.

Vier mensen klinken met een Bolleke De Koninck Gianni Camilleri

Zuiderburen - Grootste terras van Antwerpen

Fan van terraskes? Wat dacht je dan van het grootste terras van Antwerpen! Daarvoor moet je van 17 t.e.m. 19 september op het plein voor het Koninklijk Museum van Schone Kunst zijn. Verschillende lokale horecazaken stellen hier een kraampje op. Je smult er heerlijk van al hun specialiteiten. Je kan niet enkel culinair genieten, maar het Zuiderburen festival zorgt ook voor een streepje muziek. De hele dag door luister je naar de fantastische beats van topdj's zoals Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob of Discobaar A Moeder. Het is een festival voor iedereen, er zijn een heleboel randactiviteiten voor jong en oud!

fontein op de Leopold de Waelplaats Sepp Van Dun

Unbreakable

Twee dagen lang laten bboys en bgirls van over heel de wereld het beste van zichzelf zien op Unbreakable, een WK breakdancen! Het decor? Het prachtige Centraal Station en de Zoo van Antwerpen. Aan energie zal er in de stad geen gebrek zijn! Dit kampioenschap is een mooi voorproefje voor de Olympische Spelen van 2024. Breaken is namelijk een nieuwe discipline. Ideaal dus om je kennis al wat bij te schaven. Kom helemaal gratis genieten van coole moves en dompel je onder in de hiphopcultuur.

jongen die aan het breakdancen is op de Meir Victoriano Moreno

Kinderkunstenfestival Bruist

Op zondag 19 september beleef je bij STORMKOP een fantasierijk theaterfestival voor kinderen en hun families. Ontdek wervelende voorstellingen, spetterende ateliers, stomend straattheater en sappige zeemansverhalen. Haal bijvoorbeeld je beste radiostem naar boven of duik in de wereld van barok. Iedereen vanaf 3 jaar is welkom bij dit bruisende festival. Neem dus ook je grootmoeder van 98 mee! Je hoeft je nergens voor in te schrijven, maar vanaf 13 jaar kom je best met je corona paspoort op zak.

Kom slim naar Antwerpen

Opletten geblazen! Als je zondag de stad in wil, laat je best de auto even staan. De binnenstad is namelijk autovrij. Geen nood, er zijn genoeg alternatieve opties! Parkeer op een gratis park-and-ride aan de stadsrand en neem het openbaar vervoer, of haal nog eens je fiets van onder het stof. Bereken jouw ideale route op www.slimnaarantwerpen.be.