Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Wijk in de kijker: Linkeroever

Een dagje Linkeroever, dat is een dagje genieten van vakantiegevoel. Of je nu graag sport in de buitenlucht, of eerder op je gemak wil genieten van lekkere hapjes en drankjes… de mogelijkheden in Linkeroever zijn eindeloos. De weidse uitzichten over stad, haven en rivier krijg je er gratis bij. 


Door de tunnel of met de boot

Linkeroever bereiken is al een belevenis op zich. Ofwel kies je de Voetgangerstunnel en fiets of wandel je onder de Schelde naar de andere kant van de oever. Let op de authentieke houten roltrappen en geniet van het filmische decor in de tunnel zelf. Je kan de Schelde ook met een boot oversteken. Het veer vertrekt aan het Steen en brengt je op enkele minuten naar de overkant. Neem je fiets of step gerust mee. 

Genieten met zicht op de Schelde

Naast het gebouw van de Voetgangerstunnel vind je Minigolf Beatrijs. Deze hippe plek in het groen is veel meer dan gewoon een minigolf. Eerst en vooral golf je hier door en in werken van beeldende kunstenaars, met zicht op de Schelde. Daarnaast kan je smullen van maaltijden bereid op open vuur of in de houtoven en op vrijdag en zaterdag geniet je onder de acacia’s van concerten. 

Vakantiegevoel in Sint-Anneke

Volg de wandeldijk langs het water in de richting van Sint-Anneke en probeer zoveel mogelijk gebouwen in de Antwerpse skyline te herkennen. Heb je je kinderen bij? Onderweg kom je regelmatig speeltuinen tegen waar ze zich kunnen uitleven. Je bestemming is het strand van Sint-Anneke, een begrip in Antwerpen. Amuseer je op het strand, geniet van een drankje op een zonnig terras en flaneer over de dijk. Vakantie op zijn best. 

Urban Sports

Mag het voor jou wat actiever zijn? Trek dan naar het urban sports park. Welke leeftijd je ook hebt, op dit terrein van 17.000 m² kan je je volop uitleven met je step, je rolschaatsen of je skateboard. Cross over het allereerste pumptrack in België of leef je uit met openluchtfitness, voetvolley, basketbal, panna- of gewone voetbal. Voor kinderen tot zes jaar is er een leuke speeltuin en in het freerunninggedeelte spelen ze naar hartenlust verstoppertje of tikkertje, terwijl jij even uitblaast op een bankje. 

Zwemmen in openlucht en kamperen

Vakantie en zwemmen, het hoort gewoon bij elkaar. In het vijftigmeterbad van Openluchtzwembad De Molen geniet je volop van waterplezier. Even uitrusten? De grote ligweide biedt voldoende plaats. Stil daarna je honger in een van de vele restaurants die op de wandeldijk liggen. Onze aanrader: kies een tafeltje uit met zicht op het water en bestel een portie mosselen. Wil je er helemaal een bijzondere uitstap van maken? Blijf dan overnachten op Linkeroever. De vernieuwde City Camping Antwerp ligt op een rustige locatie naast de jachthaven.