Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Kom schaatsen in hartje Antwerpen

Kom schaatsen in hartje Antwerpen

Terug naar het overzicht van Winter in Antwerpen? Klik hier.

De ijspiste zorgt meteen voor sfeer in de stad. Spreek met je vrienden en familie af op de Groenplaats voor een fijne schaatsbeurt en een welverdiende apero in winterbar Den Après. Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Welkom op de ijspiste!

Van 4 december tot 9 januari strijkt de schaatspiste opnieuw neer op de Groenplaats. Zet een schaatsbeurt zeker op je bucketlist voor deze winter, want je kan niet elke dag schaatsen met zicht op prachtige historische gebouwen. Neem je eigen schaatsen mee of huur ze ter plaatse. Kinderen kunnen ook een schaatshulpje in de vorm van een pinguïn huren. Oh ja, en de vergeetachtigen onder ons kunnen er zelfs handschoenen kopen.

Nieuw: après-schaats

Dit jaar geniet je na de inspanning van welverdiende ontspanning. In winterbar Den Après kan je opwarmen met een warme chocomelk of … iets sterkers. Ook handig voor zij die zich liever niet op glad ijs begeven.

Opgelet: om toegang te krijgen tot de ijspiste en de winterbar heb je een Covid Safe Ticket (coronapas) nodig.

Schoolschaatsen

Wil je met je klas komen schaatsen op Winter in Antwerpen? Dat kan! Van maandag tot vrijdag (tussen 6 december en 7 januari) kunnen scholengroepen komen schaatsen tussen 8.30 en 12 uur. Alle info en de link om in te schrijven vind je op deze pagina.

Praktisch

Openingsuren:
Van maandag tot donderdag en op zondag: 12 uur tot 22 uur
Vrijdag en zaterdag: 12 uur tot 23 uur
24 en 31 december en op 2 en 9 januari: 12 tot 18 uur
1 januari 2022: 15 tot 23 uur

Prijzen: 
Vanaf 12 jaar: 6 euro
Kinderen tot 12 jaar: 4 euro
Huur schaatsen: 3 euro 
Huur schaatshulpjes (schaatspinguïn): 3 euro 
Verkoop handschoenen: 4 euro

De organisatie van de Winter in Antwerpen staat permanent in contact met de bevoegde instanties en volgt elke beslissing met betrekking tot de coronamaatregelen nauw op.