Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Winteren met kinderen in Antwerpen

Winteren met kinderen in Antwerpen

Terug naar het overzicht van Winter in Antwerpen? Klik hier.

Je kinderen entertainen is in de winter toch nog nét iets uitdagender dan in de zomer. Geen zorgen: wij zorgen voor de nodige Antwerpse inspiratie, zodat je geen enkele keer “ik verveel mij” moet horen. Challenge accepted! Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Rondjes draaien in de koekenstad

Doe-activiteiten zijn altijd een schot in de roos. Neem je kinderen mee in het reuzenrad voor de nodige kriebels in de buik. (Psst … Dit is ook een geweldige fotospot!) Of laat ze net rondjes draaien op de schaatsbaan op de Groenplaats. Voor de kleinsten kan je schaatshulpjes – lees: schattige pinguïns – huren. Maar ook aan de ouders is er gedacht: naast de schaatsbaan kan je bekomen in winterbar Den Après. Schol!

Cultuur is cool

Toegegeven: een museum bezoeken met kleine bengels is geen evidentie. En tóch raden we het aan. Het MAS ontwikkelde namelijk een waanzinnig luisterspel met scenarist en schrijver Dimitri Leue. Museumstukken komen tot leven, waardoor zelfs de kleinsten gefascineerd blijven luisteren.

Is je kind een echte ridderfan? Neem hem of haar dan mee naar de expo Helden in Harnas in de erfgoedbibliotheek. Verkleed je als ridder voor extra inleving!

Sterrenkijken op Het Steen

Elke woensdagavond tussen 19 en 22 uur kan je met volkssterrenwacht Urania komen sterrenkijken op het dakterras van Het Steen. Je hoeft hiervoor niet in te schrijven. Voor deze activiteit is er natuurlijk een heel heldere hemel nodig. Als het te bewolkt is om sterren te kunnen zien, dan lees je het op de programma-pagina van Winter in Antwerpen.

Kinderanimatie bij Bar Den

Op het Steenplein vind je Bar Den, een hippe winterbar aan de Schelde. Dankzij de kerstbomen, vuurtjes en winterse inrichting waan je je diep in de bergen. Omdat we beseffen dat het gemiddelde kind ‘aperitieven’ niet superspannend vindt, is er ook een speeltuin met animaties en workshops. Terwijl jij van een lokaal biertje of een winterse cocktail geniet, ravotten je kids erop los. Win-win! 

Programma

15/12    Grime - 14 tot 18 uur
26/12    Kidsdisco - 15 tot 17 uur
29/12    Grime - 14 tot 18 uur
5/1    Kabinet Der Goochelarij - 14 tot 16 uur
8/1    Ooh Wilgenboom - 14 tot 16 uur
9/1    Kidsdisco - 15 tot 17 uur

Alice in Wonderland Lichtfestival

Leuk voor klein én groot: het Alice in Wonderland Lichtfestival in ZOO Antwerpen. Waar je normaal diertjes kijkt, bewonder je nu indrukwekkende lichtinstallaties. Volg het konijn en duik in een knotsgekke droomwereld.

Wandelingen die wél leuk zijn

Expeditie A laat kinderen op een speelse manier kennismaken met Antwerpen. Lange Wapper en Vos Antigoon nemen kinderen en hun (groot)ouders mee op expeditie langs de mooiste plekjes, terwijl je sluwe vragen beantwoordt en speelse opdrachten uitvoert. Andere kindvriendelijke wandelingen zijn de streetart-, stripmuren- en voetschrapersroute.

Fun in de districten

Ook in de verschillende districten van Antwerpen valt er heel wat te beleven. In Deurne is recent het Park Groot Schijn geopend, mét spiksplinternieuw zwembad en schaatspiste. En in Hoboken leven je kids zich uit in de Hobokense Polder of De Blikfabriek, waar je naar hartenlust kan skaten, BMX’en of klimmen op een hoogteparcours. Coole ouders doen uiteraard gewoon mee.

‘Pretpark’ om de hoek

Voor een pretparkbezoek hoef je heus geen uur in de auto te zetten. In de stad vind je heel wat waardige alternatieven. 

  • Op de Meir vind je de Studio 100 Story Studio. Deze ‘immersive experience’ vertelt het verhaal van Maya en het Honingfeest. 

  • In het Centraal Station van Antwerpen is er ook Plopsa Station, een indoorpretpark voor uren speelplezier. 

  • Voor de zoetekauwen is Chocolate Nation een aanrader. In dit chocolademuseum kom je alles te weten over Belgische chocolade én mag je heel wat proeven. 

De organisatie van de Winter in Antwerpen staat permanent in contact met de bevoegde instanties en volgt elke beslissing met betrekking tot de coronamaatregelen nauw op.