Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Herontdek Antwerpen met 6 gloednieuwe tours in en rond Het Steen

Groepje mensen luistert naar de gids voor het Steen Lekker Antwerpen

Herontdek Antwerpen met 6 gloednieuwe tours in en rond Het Steen

De heropening van Het Steen met de nieuwe attractie The Antwerp Story is voor veel mensen een aanleiding om Antwerpen te (her)ontdekken. Of je nu graag wandelt, fietst of een stadsspel speelt, je vindt vast wel een leuke activiteit in dit splinternieuwe aanbod!

Waargebeurd of niet?

Kom te weten wie van jouw groep het meeste weet over Antwerpen. Tijdens de begeleide groepswandeling 'Fabels of legendes?' neemt je gids je mee door de omgeving van Het Steen. Onderweg hoor je boeiende verhalen over straffe stoten en gruwelijke gebeurtenissen die zich in en rond het eeuwenoude gebouw hebben afgespeeld. Het is jouw taak om te raden of ze waargebeurd zijn of niet. En wie het vaakst juist heeft geraden, wint een prijs.

Rondleiding door The Antwerp Story

The Antwerp Story is een gloednieuwe attractie in Het Steen. Tijdens dit belevingsparcours ontdek je kamer na kamer meer en meer over de geschiedenis en de ziel van Antwerpen. Wil je je helemaal verdiepen in de historiek van Antwerpen? Volg de rondleiding '800 jaar wereldklasse' door The Antwerp Story en luister naar boeiende verhalen over het glorierijke verleden van Antwerpen.

Met de fiets naar Lillo, met de boot terug

Stap de fiets op en ontdek met je eigen ogen hoe de haven van Antwerpen zich stelselmatig uitbreidde. Samen met je gids fiets je tijdens Fietstocht Haven van Het Steen, waar de eerste maritieme activiteiten plaatsvonden, naar het MAS en via het Havenhuis en de Scheldedijk tot het pittoreske dorp Lillo. Daar stap je op DeWaterbus die je terug naar Het Steen voert. Zo kan je de indrukwekkende haven ook vanop het water bewonderen.

Spannend voor jong en oud

Zin om samen met je kinderen een spannende activiteit te beleven? Achter de historische muren van Het Steen schuilen heel wat geheimen. Tijdens de wandeling 'Dolende zielen' vertelt je gids heel wat verhalen over bijzondere figuren, dappere ridders en snode booswichten.

Op zoek naar het DNA van Antwerpen

Of je nu een rasechte Antwerpenaar bent, of je hier gewoon graag op bezoek komt, de prille geschiedenis van de stad is boeiend voor iedereen. Tijdens de begeleide wandeling 'DNA van 't Stad' verken je samen met je gids Het Steen en omgeving, op zoek naar sporen van de ontstaansgeschiedenis van de stad. Daarbij maak je kennis met merkwaardige historische figuren als Clara Goossens en Jefke van de Zoölogie.

De ene architecturale parel na de andere

Hou je van architectuur? Dan is de rondleiding 'Architectonische iconen in Antwerpen' iets voor jou. Tijdens deze begeleide wandeling ontdek je vanaf Het Steen vier iconische gebouwen: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het stadhuis, de Boerentoren en het Centraal Station. Heb je nog energie in je benen? Dan kan je de wandeling nog uitbreiden met het MAS en het Havenhuis. Weetje: in The Antwerp Story vind je deze zes kenmerkende gebouwen ook terug. Ga er zeker naar op zoek!

Bemachtig nu je plaatsje via www.experienceantwerp.be.