Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Een onvergetelijke kerstvakantie voor het hele gezin

Gezin op pad in Antwerpen Victoriano Moreno

Een onvergetelijke kerstvakantie voor het hele gezin

Nog geen plannen voor deze kerstvakantie? Wat dacht je van een uitstapje met het hele gezin naar Antwerpen! Ook tijdens de vakantie valt er heel wat te beleven, voor groot en klein. Ga samen op ontdekking en geniet van een geweldige dagtrip of weekend

Dieren spotten in de Zoo

De Zoo van Antwerpen is in elk seizoen prachtig. In het groene hart van de stad bewonder je maar liefst 950 soorten en ruim 5000 dieren. Ga op zoek naar jouw favorieten: de pinguïns in Vriesland, giraffen in de Egyptische Tempel of de machtige leeuw. Er zijn trouwens enorm schattige leeuwenwelpjes te zien, smelt! Vergeet zeker niet langs de Skywalk te wandelen. Hier heb je een prachtig panoramisch zicht op de historische tuin. Een echt zenmoment. 

Behaal je havendiploma in Portopolis

Duik in de wereld van de haven en ontdek het reilen en zeilen met augmented en virtual reality. Verdiep je in de verschillende havenactiviteiten met een grote luchtfoto, breng de mensen achter de haven tot leven en loods een schip door een sluis. Dit zijn enkele van de superleuke opdrachten die je kan doen in Portopolis.  Slaag je in de opdrachten?  Dan behaal je misschien een officieel havendiploma. Hou halt aan de photobooth en ga naar huis met een leuk souvenir. Goed nieuws: een bezoek aan Portopolis is gratis!

3 leeuwenwelpjes poseren voor de foto Zoo Antwerpen
Moeder en zoon gebruiken tablet voor meer informatie Port of Antwerp - Stephanie Fraikin

Samen naar de leukste musea

In Antwerpen vind je heel wat musea die leuk zijn voor het hele gezin. Zo is er bijvoorbeeld Chocolate Nation. Maak tijdens de kerstvakantie een magische trip door Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Kom proeven en ontdekken!

Ook in het Red Star Line museum ben je welkom voor een leerrijke uitstap. Op de plek van de historische rederij wordt het verhaal verteld van verschillende Europeanen die via Antwerpen hun droom in Amerika achterna gingen. Met het boeiende familiespel ga je op pad in het museum met een boekje vol opdrachten en weetjes. Volg het verhaal van de kleine Bessie en kom meer te weten over de landverhuizers.  

Gefascineerd door diamanten, zilver en goud? Dan is DIVA voor jullie gezin the place to be. Geef je ogen de kost en ontdek de schitterende collectie in zes zalen, ieder met een eigen thema. Haal de speurneus in jezelf naar boven en ontdek aan de hand van leuke weetjes en uitdagende opdrachten ‘DIVA, a brilliant story’. Vraag je gratis kijk- en doeboekje aan de balie.

Ontdek de (virtuele) wereld van Studio 100

Kom op de Meir langs bij de Studio 100 Story Studio, de nieuwe totaalbeleving voor families. Stap binnen in een van de twee geweldige verhalen. Dankzij spectaculaire 360°-projecties en een grappig luisterverhaal, word je helemaal ondergedompeld in de wereld die je koos. Duik in de oceaan en ga op zoek naar Atlantis, of word zo klein als een honingbij en ga op avontuur met Maya de Bij! Plezier gegarandeerd!

Ondergronds door de stad in De Ruien

Ontrafel de geheimen die onder de stad lopen in De Ruien. Wandel in de oude kanalen, gewelven, bruggen, riolen en ontdek tal van interessante weetjes over de geschiedenis van Antwerpen. Trek er zelf op uit met de interactieve tabletwandeling voor een unieke ervaring! De tablet geeft bij elke halte feiten en fabels prijs en laat je kennis maken met de ondergrondse bewoners van de stad. Een verbazend stukje erfgoed. 

Blik op Antwerpen ondergronds Gianni Aerts

Knibbel, knabbel, knuisje...

Na al die geweldige activiteiten kan je wel een extra cafeïne boost gebruiken, die vind je in een van deze fijne koffiebars. Een warme chocomelk scoort dan weer gegarandeerd bij je kinderen. Nog ruimte voor dessert en bestaat je kroost uit echte zoetekauwen? Neem ze dan mee naar een van deze hemelse zoete adresjes

Blijf een nachtje slapen

Maak er een extra speciaal uitje van met je gezin en blijf overnachten in Antwerpen. Zo kan je goed uitgeslapen en vol energie aan je dagje in de stad beginnen. Op weloveantwerp.be vind je een groot aanbod hotels & B&B’s  én je boekt er een hotelovernachting met 5% korting. Boeken maar!

Nog meer inspiratie nodig voor een dagje of weekendje Antwerpen? Neem dan zeker een kijkje op onze website