Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Groepje van 4 mensen op een fiets voor het Rubensstandbeeld op de Groenplaats COCO-MAT.bike

Ecotoerisme

Heel wat mensen staan een pak bewuster in het leven dan pakweg twintig jaar geleden. Ook ons reisgedrag verandert hierdoor. Zo wint duurzaam ecotoerisme alsmaar aan populariteit. Plan je een bezoek aan Antwerpen? Met deze tips hou je het heel duurzaam.

Verplaats je duurzaam

Antwerpen is een stad op mensenmaat. Vanaf het Centraal Station loop je op een tiental minuutjes naar het historische centrum en van daaruit bereik je dan weer makkelijk wijken als het Zuid, het Eilandje of Linkeroever. Het openbaar vervoer nemen is natuurlijk ook een duurzame optie. En met de fiets verplaats je je vlot naar wat verderaf gelegen bezienswaardigheden zoals Zurenborg of het Middelheimpark. Huurfietsen, deelfietsen, deelsteps… je vindt het allemaal in Antwerpen

Vanop het water

Een rondvaart geeft je een instant vakantiegevoel. Plan je een tripje naar Antwerpen met een groepje vrienden of familie (max. 12 personen)? Ontdek dan de magie van de haven vanop een fluisterboot met elektrische motor. Samen Varen is een ecologische manier om 50 of 100 minuten te genieten van al het moois wat de stad vanop het water te bieden heeft.

Op een houten fiets door de stad

Bij Coco-mat.bike kan je een fiets huren of deelnemen aan een begeleide fietstour door Antwerpen. Niets bijzonders? Toch wel, want je rijdt op een houten fiets door de stad. En dat is natuurlijk extra duurzaam. Hét voordeel van een begeleide fietstour? Het is simpelweg de beste manier om op korte tijd een compleet overzicht van de stad te krijgen. En de tips van de gids krijg je er gratis bij. 

Tuktuk of E-step? 

Wil je je op een duurzame manier laten vervoeren door Antwerpen? Boek een TukTuk tour en laat je op een elektrische tuktuk rondrijden, terwijl een gemotiveerde stadsgids je persoonlijk de mooiste plekjes van de stad toont. Of doe mee met een E-step tour en bezoek plekjes die je te voet niet kan bereiken. Onderweg wijst de gids je de weg en vertelt hij of zij je boeiende verhalen.

Belgische gelateria met plantaardige producten

Passeer je tijdens je ontdekkingstocht aan de Oudevaartplaats dan raden we je een ijsje aan van Icelab, een Belgische gelateria die enkel werkt met plantaardige producten. Het resultaat? Smeuïge, romige én vegan gelato, geserveerd in een ecologische verpakking. Is het geen ijsjesweer? Ga dan voor een plantaardige Brusselse of Luikse wafel. 

Green Key label

Overnachten in Antwerpen? Een heel goed idee. Zo geniet je ten volle van de stad. Green Key is een internationaal ecolabel voor hotels en andere uitbaters. Logeer je in een hotel met dit label dan kan je erop rekenen dat onze planeet er wel bij vaart, zonder dat je inboet op comfort of betaalbaarheid. Ontdek het aanbod in Antwerpen. 

Native

Vegan en vegetarische restaurants 

Ben je bewust bezig met wat er op je bord je komt? Aan vegan en vegetarische restaurants is er in Antwerpen geen gebrek, dat bewijst dit lijstje. Van de organische keuken van Native tot de design lunchplek Cesar en nog veel meer. 

Wil je ook op gebied van kleding je steentje bijdragen om de ecologische voetafdruk te verkleinen? Ontdek waar je duurzaam kan shoppen in Antwerpen.