Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Dineren in een hotel

Tafeltjes bij Yust Niccola Van den Heuvel

Dineren in een hotel

Het is niet anders, de donkere wintermaanden staan voor de deur. Tijd voor een extra shot gezelligheid als tegengif voor het natte en koude weer. Wat dacht je van een stijlvol diner in een Antwerps hotel? Boek er meteen een overnachting bij en laat de avond heerlijk lang duren.

Hotel Pilar & Foodbar

Tegenover het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (dat in september 2022 heropent) vind je Hotel Pilar, een hotel, foodbar en shop in één. Dineer in de foodbar en geniet van gerechten met invloeden van over de hele wereld. In de shop vind je interieurobjecten en in het hotel zijn er zeventien ruimte kamers met telkens een heel comfortabel bed, een persoonlijke en kunstzinnige touch en een grandioos uitzicht op Het Zuid.

Leopold de Waelplaats 34, 2000 Antwerpen

Yust

Vlakbij het hippe Groen Kwartier en Stadsbrouwerij De Koninck ligt Yust, een urban hotel- en coworkingconcept met een instagramwaardig interieur. Het restaurant van Yust serveert gerechten om te delen, met een focus op gastronomische en gezonde voeding. Ook als je vegetarisch of veganistisch wil eten, zijn er heel wat opties. Na het diner nog zin in een drankje? Kies voor de rooftop bar of voor de Firepit Patio.

Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen

U Eat & Sleep Antwerp

Aan de andere kant van de stad, op het Eilandje, geniet je gastronomisch en slaap je heerlijk in U Eat & Sleep. Start je avond in de cocktailbar met een mooi uitzicht op het MAS en de jachthaven en ga dan voor een culinaire ervaring in het restaurant dat zowel in Gault & Millau als in de Michelin vermeld staat. Laat de avond zo lang duren als je wil en overnacht in een van de vijftien luxekamers van dit charmante boetiekhotel.

Nassaustraat 40/42, 2000 Antwerpen

Hotel Franq

Hotel Franq huist in een voormalig bankgebouw op Kipdorp, vlakbij het prachtige Conscienceplein. Een wandeling in deze historische buurt is de perfecte manier om je hongergevoel aan te scherpen. Hotel Franq maakt deel uit van de prestigieuze Relais & Châteaux-keten, dus weet dat je in dit sterrenrestaurant terecht kan voor luxe en een geweldige keuken. Maak de ervaring compleet en blijf overnachten in een van de 39 stijlvolle kamers.

Kipdorp 10/12, 2000 Antwerpen

August Antwerpen

In een voormalig klooster in het Groen Kwartier dineer je heerlijk bij August Antwerpen, waar de bekende chef Nick Bril achter het fornuis staat. Gault & Millau bekroonde dit restaurant als 'Newcomer of the Year 2020'. In het mooie decor kijk je je ogen uit en ook het team is het bekijken waard: ze dragen een ontwerp van Belgische modeontwerper Christian Wijnants. August is naast een bar en restaurant ook een hotel en wellness, de ideale plek om jezelf en je geliefde eens goed te verwennen.

Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen