Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

De mooiste zonsondergangen

zonsondergang met havenhuis en haven op de achtergrond Frederik Beyens

De mooiste zonsondergangen

Wat is er mooier dan een prachtige zonsondergang om je zomerdag in Antwerpen af te sluiten? Op deze plekken geniet je volop van het wonderlijke en kleurrijke schouwspel.

Tribune Zomer van Antwerpen

Naast de zomerbar van Zomer van Antwerpen aan de bocht van de Schelde vind je een houten tribune. Neem er plaats na een mooie zomerdag en geniet van de ondergaande zon in de Schelde. Kom zeker op tijd, want het spektakel start al vanaf het begint te schemeren.

Sloepenweg, Het Eilandje
Tot 5 september

zonsondergang aan de schelde Zomer van Antwerpen

De Scheldekaaien

Ook tijdens een wandeling langs de Scheldekaaien kan je van de zonsondergang genieten. Laat de drukte van de stad achter je en geniet van rust en stilte aan het water. De Scheldekaaien ter hoogte van het Zuid zijn helemaal vernieuwd en zijn zeer geschikt om te slenteren langs het water. Ga op een meerpaal zitten en laat je betoveren door de kleurrijke hemel.

zonsondergang aan de scheldekaaien Scheldekaaien - Frederik Beyens

Black Smoke

Op de zesde verdieping van een gebouw op de site van Brouwerij De Koninck vind je Black Smoke. In deze mooie locatie huist een bar, een BBQ-restaurant en een rooftop bar. Geniet daar van een schitterend stadszicht met een lekkere cocktail of een lokaal biertje in de hand. Check via de Facebookpagina of de rooftop bar geopend is.

Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

rooftop bar bovenaanzicht met zonsondergang Black Smoke - Christian Smits

Wandeldijk Linkeroever

Linkeroever is een prima plek om van de zomer te genieten. Je kan er minigolfen in Minigolf Beatrijs, zwemmen in openluchtzwembad De Molen en heerlijk wandelen langs de dijk met zicht op de stad en de haven. Het bekende Sint-Annastrand is een mooie plek om te genieten van de zonsondergang.

Wandeldijk Linkeroever

Bocadero

Bocadero is een zomerbar aan het Kattendijkdok. Met liefst 1.500 m² is dit het grootste terras van de stad. Bestel een drankje en een hapje, haal eens diep adem en bewonder de fraaie kleuren terwijl de zon ondergaat.

Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen