Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Antwerpen bij slecht weer

Jammer genoeg is het niet elke dag mooi weer in Antwerpen. Maar ook bij slecht weer valt er in Antwerpen meer dan genoeg te beleven. 

Op ontdekkingstocht met de Antwerp City Card

Antwerpen is een compacte stad en dat heeft zo zijn voordelen, zeker als het weer niet zo mooi is. De afstand tussen twee bezienswaardigheden is nooit heel groot en je vindt altijd wel een gezellige koffiebar of cafeetje om even te schuilen voor een bui. Is het een echte regendag? Gebruik dan de Antwerp City Card om je favoriete (overdekte) hotspots te bezoeken. Dankzij het inbegrepen gebruik van het openbaar vervoer blijf je helemaal droog.

Shoppen 

Centraal op de Meir pronkt de Stadsfeestzaal. Dit historische gebouw werd prachtig gerestaureerd en verdient zeker een bezoek. Je vindt er veertig verschillende winkels in een schitterend decor. In het weekend mag je de markt op het Theaterplein niet missen. Dankzij de hoge luifel boven het plein blijf je droog terwijl je van een verse garnaalkroket of van Marokkaans streetfood smult.

Verschillende winkels hebben zich gevestigd in de Stadsfeestzaal. Sigrid Spinnox

Chocolade biedt altijd troost

Regenweer kan een domper zijn op de feestvreugde. Gelukkig biedt Antwerpen volop troost. En wat is er beter dan lekkere chocolade om het slechte weer te vergeten? Bezoek Chocolate Nation, ontdek het verhaal van Belgische chocolade en geniet van een lekkere afsluiter. Ben je liefhebber van bier? Dan is een bezoek aan Antwerp City Brewery iets voor jou. Het is de brouwerij van het bekendste Antwerpse bier, het Bolleke. 

Probeer te ontsnappen

Escape games zijn populairder dan ooit. Samen met je vrienden, familie of collega’s wordt je opgesloten in een ruimte. Door het oplossen van raadsels en het volgen van tips probeer je uit de kamer te ontsnappen. In Antwerpen zijn er zes locaties waar je een escape game kan spelen. Spanning gegarandeerd. 

Laat je vervoeren

Is je tijd in Antwerpen beperkt en wil je toch veel zien? Rij dan mee met de comfortabele Touristram en laat je meevoeren langs de belangrijkste Antwerpse bezienswaardigheden. Of klim aan boord van de Antwerp Diamond Bus. Aan acht Antwerpse hotspots kan je op- en afstappen. Profiteer daarvan als de zon plotseling doorbreekt!

Een sprookjesachtig kasteel uit chocolade. Yasmina Besseghir | Yazzy photography
Man en vrouw wandelen Stadsbrouwerij De Koninck binnen. De Koninck | www.ilovelight.be