Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Antwerpen bij avondlicht: 5 sfeervolle tips

Zicht op Astridplein en spoorwegkathedraal bij avondlicht Sigrid Spinnox

Antwerpen bij avondlicht: 5 sfeervolle tips

‘s Avonds kan je in Antwerpen terecht in tal van gezellige restaurantjes en cafés. Maar het is ook zeker een aanrader om bij avondlicht nog een leuke activiteit te plannen. Wat dacht je van een begeleide avondwandeling, laat museumbezoek of fonkelende fotoshoot?

Antwerp Night Walks

Met dit initiatief van Groot Licht vzw en Trage Wegen ontdek je zes Antwerpse buurten in het holst van de nacht. Reserveer een gratis begeleide wandeling (hou de website van Antwerp Night Walks in het oog voor nieuwe data) of wandel de uitgestippelde route zelf met een groepje vrienden. Het bijbehorende verhaal brengt jullie meteen in de sfeer.

Avondwandeling op Linkeroever met zicht op de skyline van Antwerpen Dave Van Laere

Museumbezoek bij maanlicht

Het MUHKA op het Antwerpse zuid is elke donderdag open tot 21 uur: een mooie kans om hedendaagse kunst eens op een andere manier te bekijken. Het MAS verwelkomt je elke laatste woensdag van de maand tot 19 uur. Misschien een originele activiteit om een date mee te starten? 

Schitterende hotspots

Op sommige Antwerpse plekjes schittert het ‘s nachts toch nog nét iets feller. Een mooi voorbeeld is de Dageraadplaats. Wanneer de avond valt, zorgt de sterrenhemel boven het plein voor een magische sfeer. Dat het plein omgeven is met hippe eet- en drinkplekjes, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Ook het Mechelseplein schittert in de late uurtjes. Geen wonder dat het de favoriete plek is van menig caféganger.

In de oude pakhuizen van PAKT bevindt zich een mix van ondernemingen en horecazaken. Dankzij de industriële architectuur lijkt het alsof je in nachtelijk Brooklyn terechtkomt. 

Basketbalspelers bij avondlicht op de Dageraadplaats Jonathan Ramael

Zonsondergang zoals het moet

Op de prachtig vernieuwde Scheldekaaien hangt er ‘s avonds een geweldige sfeer. Maak een wandeling langs het water en kijk aan de vanop de oever naar de zonsondergang en de lichtjes van de Schelde. Neem gerust zelf een apero mee (maar neem je afval achteraf wel mee naar huis). 

In de zomer organiseert Zomer van Antwerpen elke avond een ‘zonsondergangmoment’: vanop een houten tribune op de Sloepenweg kijk je samen naar het kleurrijke schouwspel. Zei er iemand fotoshoot?

Mensen genieten van de avondzon aan de Scheldekaaien Frederik Beyens

Loop de Antwerpse nacht in

Ten slotte nog een tip voor de sportievelingen: sinds kort vindt er in de stad de Antwerp Night Marathon plaats. Je kan je inschrijven voor een marathon, halve marathon of de ‘Relay’, een tocht waarbij je met een groep vrienden elkaar aflost. In de schemering loop je langs de mooiste plekken van Antwerpen. Zweten with a view, dus!