Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

9 magische fotoplekjes in winters Antwerpen

Een foto van een versierde kerstboom voor de kathedraal bij avond. Gianni Camilleri

9 magische fotoplekjes in winters Antwerpen

Terug naar het overzicht van Winter in Antwerpen? Klik hier.

Dankzij het uitgebreide programma van Winter in Antwerpen en de gezellige sfeer in de stad, beleef je een winter om nooit te vergeten. Deze Instagramproof fotospots zijn ideaal om de meest magische momenten te vereeuwigen. Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

1. Het sprookjesachtige Steen

Terug van weggeweest: Het Steen! Dit eeuwenoude gebouw is dé fotoplek voor Disney- of sprookjesfans. Poseer voor de monumentale ingangspoort of trek naar het dakterras, dat je gratis kan bezoeken. Van daaruit heb je een geweldig zicht op de versierde stad. Liever een foto met de Antwerpse skyline? Neem vlak naast Het Steen de veerboot naar Linkeroever.

2. Reuzenrad met zicht op ‘t stad

Het reuzenrad The View op het Steenplein levert zo mogelijk nog straffere foto’s op. Ideaal voor een romantische date bij zonsondergang. En wie z’n Instagramvolgers écht jaloers wil maken boekt een apero of brunch in het reuzenrad. Yes, het kan allemaal!

3. Lichtjes kijken op het Noorder- en Zuiderterras

De lichtjes van de Schelde: de ideale backdrop voor een geslaagde foto. Kuier over het Noorder- of Zuiderterras en wissel diepzinnige gesprekken af met spontane fotoshoots.

4. Perfect sky, perfect shot!

Op de Grote Markt vind je de overkapping Perfect Sky. Dit magisch bos met maretak tilt je foto’s meteen naar een hoger niveau. Roep je vrienden en familie bij elkaar en trek hier een ‘schitterende’ groepsfoto.

5. Romantiek ten top: de Vlaeykensgang

Het mooiste steegje van Antwerpen ligt verborgen in de historische binnenstad. De geheime Vlaeykensgang dateert van 1591, maar is ook anno 2021 nog een geliefde fotospot.

6. Pleintjes met potentieel

Niet te missen fotoplekjes tijdens een bezoek aan Antwerpen zijn het Hendrik Conscienceplein en de Handschoenmarkt, waar Nello en Patrasche heerlijk liggen te snurken. Met een beetje geluk liggen ze zelfs onder een dekentje van sneeuw. Op de Handschoenmarkt vind je ook de Singing Christmas Tree, een kerstboom versierd door kinderen met een aangrenzende tribune waarin je rustig van kerstliedjes kan genieten. De perfecte, magische backdrop voor een groepsfoto.

7. Bijzondere bruggen 

De vernieuwde brug in het Stadspark is een prachtige setting voor een foto met je lief of gezin. Wie het graag iets ‘moderner’ heeft, kan poseren op de Parkbrug naar Park Spoor Noord. Ideaal voor een futuristische fashionvibe!

8. Bezoek het edgy Eilandje 

Wie alle fotospots in de historische binnenstad al heeft gefotografeerd, kan uitwijken naar het Eilandje. Niet alleen het haventje ligt er ‘s winters prachtig bij, ook het dakterras van het MAS en het Havenhuis zijn een bezoekje waard.

9. Selfie bij het Stadhuis

Ein-de-lijk: het Stadhuis is uit de stellingen en straalt weer als nooit tevoren. Meer nog, het zal magnifiek versierd zijn tijdens de wintermaanden. Ideaal om een foto bij te nemen – met of zonder kerstboom erbij.

De organisatie van de Winter in Antwerpen staat permanent in contact met de bevoegde instanties en volgt elke beslissing met betrekking tot de coronamaatregelen nauw op.