Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

6 redenen waarom jij Het Steen moet bezoeken

Voorkant van Het Steen tijdens de zonsondergang phant - stock.adobe.com

6 redenen waarom jij Het Steen moet bezoeken

Het Steen opent na een grondige renovatie eindelijk weer op 22 oktober. Heb jij al plannen om te gaan? Ontdek hier waarom jij deze parel ab-so-luut niet mag missen. Ook voor échte Sinjoren is Het Steen een bezoekje waard... Al benieuwd?

1. Aan gadgets en info geen gebrek

In het gloednieuwe Visitor Center vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd bezoek aan de stad. Een stadsplan, wandelingen, fietsroutes... Duik in de brochures en laat je inspireren. Krijg je graag wat advies of heb je een vraag? Aarzel niet om één van de medewerkers aan te spreken, zij helpen je graag op weg. Het Visitor Center is niet enkel een bron van informatie, maar ook the place to be voor de allerleukste Antwerpse gadgets en streekproducten. Leuk voor jezelf, of misschien geef jij graag een echt Antwerps cadeautje voor eindejaar?

2. Bewonder het oudst bewaarde stukje burcht van Antwerpen

Loop nog niet weg uit het Visitor Center, want je stuit hier al op een stukje Antwerpse geschiedenis. In de traphal bewonder je nog een stukje van de oude burchtwal. Passeer zeker ook eens langs het reusachtige wandtapijt. Hierop zie je prachtige taferelen uit de geschiedenis van de stad, boordevol details. Haal de speurneus in jezelf naar boven en zoek naar de bijzondere verhalen van Antwerpen.

3. Leer alles over de boeiende geschiedenis van Antwerpen en Het Steen

We kunnen er niet omheen, Het Steen bevat enorm veel geschiedenis. Wist jij bijvoorbeeld dat Het Steen ooit een gevangenis was? Dit en nog veel meer leuke weetjes ontdek je in het gloednieuwe belevingsparcours The Antwerp Story. Ga in 11 kamers op verkenning door de stad én maak een reis door de tijd. Je ontdekt ook alle must-sees van 't stad. In videoboodschappen vertellen bewoners zélf over hun favoriete buurt en alle hotspots die je daar moet bezoeken. Speur in een wandkast naar alle musea die je zeker niet mag missen of krijg een voorproefje van dé Antwerpse iconische gebouwen met indrukwekkende maquettes. Klaar voor de reis?

4. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad en de Schelde

In het Steen vind je nu jouw nieuwe favoriete plekje om van een prachtig uitzicht te genieten. Neem de lift of trap naar het dakterras en bewonder het fenomenaal panorama over de stad, de haven en de brede rivier. Herken jij alle gebouwen? Of spot je in de verte een groot cruiseschip? Het 360°-uitzicht verveelt nooit. Natuurlijk is dit de ideale plek voor mooie foto's. Het dakterras is voor iedereen gratis toegankelijk, dus ga zeker eens een kijkje nemen.

5. Het brengt (misschien) geluk...

Kijk eens boven de ingangspoort van Het Steen. Zie jij het eeuwenoude Semini-beeldje? Volgens het volksgeloof was dit een symbool van vruchtbaarheid en voorspoed. Het diende ook als inspiratie voor het opvallende nieuwe beeldhouwwerk op de binnenplaats: De Gulle Waard/The Generous Gatekeeper. Het werk verwelkomt je met open armen en een grote glimlach. Aarzel niet om De Gulle Waard een wens toe te fluisteren, net zoals vrouwen vroeger het Semini-beeldje bezochten om vruchtbaarheid af te smeken. Wie weet welke magische krachten het beeld voor jou in petto heeft?

6. Krijg tonnen inspiratie om Antwerpen verder te verkennen

Nu je weet wat er allemaal te ontdekken valt, ben je ongetwijfeld klaar om de stad in te trekken. In het Visitor Center kan je meteen terecht voor tickets van de vele bezienswaardigheden in 't stad. Zin om Antwerpen verder te verkennen met een gids? Tijdens de historische wandeling neemt een ervaren gids je meteen op weg doorheen het historisch stadscentrum. Verken de Grote Markt met de Brabofontein en het prachtige stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en nog veel meer verschillende mooie plekjes. Je rondleiding start aan Het Steen.

Veel plezier!

Alle praktische info over jouw bezoek aan Het Steen vind je op www.hetsteen.be.