Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Zurenborg Dave Van Laere

Zeldzaam Zurenborg

Welkom in Zurenborg, een wonderlijke, prachtige wijk in Antwerpen. Wandel door elegante straten met prachtige huizen en reis terug naar het begin van vorige eeuw.

Art nouveau

Reis door de tijd met een wandeling door Zurenborg, misschien wel de mooiste buurt van Antwerpen. Vergaap je aan art-nouveaugevels, elegante straten en levendige pleinen. Hét pronkstuk is de Cogels-Osylei. Wandel traag door deze straat en laat je betoveren door de belle-époque-architectuur. Als hier je verbeelding niet op hol slaat, waar dan wel? Let ook op de straatnamen, die vernoemd naar frontgemeenten van de twee wereldoorlogen.

Zurenborg Dave Van Laere
Zurenborg Dave Van laere

Dageraadplaats

De vlakbij gelegen Dageraadplaats is een ideale plek om bij een drankje even niet naar gebouwen te kijken, maar naar de bonte mix van mensen. Gezelligheid troef! Op zonnige dagen is het plein één groot terras aan de neogotische Sint-Norbertuskerk. De opvallende sterrenhemel boven het plein is een eyecatcher die de avonden lang en sfeervol maakt.

Sterrenhemel Dageraadplaats Dave Van Laere

Wandelbrochure

Haal de brochure ‘Zurenborg: een reis door de tijd’ bij een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen (3 euro) of download ze hier gratis. De wandeling is 1,9 km en duurt ongeveer 2,5 uur. Vertrek aan de Draakplaats.