Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Doe op 25 september mee met de Family Ride

gezin op de fiets Flanders 2021

Doe op 25 september mee met de Family Ride

Tijdens het WK in Antwerpen kan je niet alleen je favoriete wielerhelden komen bewonderen, je kan ze ook achterna rijden! Op zaterdag 25 september kan je met de hele familie een toertje komen rijden op het WK-parcours in de binnenstad. Bovendien kan je op 5 locaties even rusten en genieten van leuke randanimatie. En dat volledig gratis!

Meteen na de start van de vrouwenwedstrijd op zaterdagmiddag blijft het parcours vrijgehouden voor verkeer en kan je het zelf een keer verkennen. Of je nu met de vrienden van de wielerclub komt afgezakt of je doet de tocht met je kinderen en de oma, alles is mogelijk! Dé ideale zaterdagmiddagactiviteit.

5 leuke animatiezones

Op je tocht passeer je 5 plekken waar je je koersbenen even kan laten rusten. In elk van de zones kan je terecht voor een hapje en een drankje. Bovendien vind je er een heleboel toffe activiteiten voor jong en oud!

  • Scheldekaaien ter hoogte van het Zuid: hier geniet je van een dj, beleven de kids fun op een speciaal parcours en kan je laten zien hoe snel jij de Moskesstraat kan oprijden.

  • Steenplein: de place-to-be voor gezinnen met kinderen.

  • Havenhuis: beleef je eigen aankomst in stijl en waag je aan heel wat coole sportactivaties.

  • MAS: probeer het uitdagende hindernissenparcours en laat je verrassen door zotte BMX-tricks.

  • Stadspark: haal je creativiteit boven en maak je eigen rugnummer of kaderplaatje maken, geniet van mooi wielertheater of snuif een stukje Antwerpse wielergeschiedenis op.

Naast deze animatiezones passeer je op je fietstocht ook nog eens de officiële startplaats op de Grote Markt. Dichter bij het gevoel van echte renner geraak je niet!

Parcours

Het totale parcours van de Family Ride is ongeveer 10km. Ontdek de volledige route hieronder op het plan!