Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Het standbeeld van Brabo op de Grote Markt. Op de achtergrond zie je ook de kathedraal. Sigrid Spinnox

Wandelen van plein naar plein

Of je nu tijdens het wandelen even wil uitrusten, naar mensen wil kijken of de couleur locale wil opsnuiven, op deze pleinen ervaar je het authentieke Antwerpen.

Het historisch centrum

Hartje Antwerpen ontdekken doe je best te voet, van plein naar plein. Vouw je stadsplan open en wandel eens van de Vrijdagmarkt via het Steenplein naar de Grote Markt en de Handschoenmarkt en dan verder naar het Conscienceplein en de verborgen Sint-Nicolaasplaats. Elk plein heeft zijn eigen sfeer en charme.

Indrukwekkend beursplein

Stap langs de Lange Nieuwstraat binnen in de vernieuwde Handelsbeurs. Na een grondige renovatie straalt dit monument als nooit tevoren. Flaneer over het indrukwekkende beursplein en richt je blik vooral naar boven. Mis ook de prachtige zuilengalerij niet. Je camera maakt hier overuren! Let op: momenteel is de Handelsbeurs enkel toegankelijk voor bezoekers aan de expo Bricks in the City.

Het beeld van Nello en Patrasche aan de kathedraal. Nello en Patrasche | Foto Victoriano Moreno
Tom Cornille

De Coninckplein

Doorheen de eeuwen kwamen heel wat nieuwkomers Antwerpen verrijken. Dit plein, vlakbij het Centraal Station, is een uitstekende plek om de multiculturele sfeer van de stad op te snuiven. Ontdek het Antwerpse Chinatown en geniet van een lekkere koffie met zicht op het opvallende bibliotheekgebouw én op de basketballende jongeren op het plein. Loop daarna verder naar het Sint-Jansplein, een van de grootste pleinen van de stad.

Operaplein

Ben je al even niet meer in Antwerpen geweest? Loop dan zeker eens over het vernieuwde Operaplein. Het autoverkeer werd onder de grond gestopt, zodat je als voetganger en fietser vrij spel hebt. Kijk goed rond en geniet van het mooie uitzicht op de prachtige architectuur van de Meir, het Centraal Station en het Operagebouw.

De Pagodepoort aan de ingang van de Chinese Wijk. Pagodepoort | Foto Victoriano Moreno
Operaplein Victoriano Moreno