Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Verken de stad met gids

Brabo Grote Markt Sigrid Spinnox

Verken de stad met gids

Of je Antwerpen nu te voet, met de fiets of op een andere manier wil ontdekken, de deskundige begeleiding van een gids is altijd een meerwaarde. Zo ontdek je de verhalen achter de opvallende gebouwen, luister je naar boeiende anekdotes over de geschiedenis van de stad en leer je ook de Antwerpenaar zelf beter kennen.

Gegidste rondleidingen door Carolien Krijnen

Local Carolien Krijnen is niet alleen stadsgids, ze is ook ‘storyteller’. Met veel plezier en enthousiasme leidt ze jou en je gezelschap rond en deelt ze oude en recente verhalen over pleintjes, wijken, gebouwen en bewoners. Enkele van haar themawandelingen: Chocoladewandeling, Ludiek Antwerpen en Antwerpen voor Levensgenieters. Vraag haar zeker ook naar de beste tips om te lunchen, dineren en te shoppen, want ze is als geen ander op de hoogte van wat goed is. Ontdek het volledige aanbod. 

Historische wandeling 

Wil je de oude stad van Antwerpen graag verkennen met een gids? Dan is de historische wandeling iets voor jou. Een ervaren gids neemt je mee op sleeptouw door het historisch stadscentrum van Antwerpen. Zo ontdek je het prachtige stadhuis, de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en tal van andere historische plekjes. Deze wandeling gaat door in het weekend en heeft een maximum aantal deelnemers. Wees er dus snel bij. 

Antwerp by Bike

Met de fiets zie je meer. Ook al is Antwerpen een compacte stad, met de fiets ontdek je ook verder gelegen bezienswaardigheden en wijken. Ga met een gids van Antwerp by Bike op pad en fiets langs de belangrijkste highlights van Antwerpen. De beste manier om op korte tijd heel veel te zien. 

City Golf in de stad

Een leuke activiteit koppelen aan je stadsbezoek? Dan is City Golf iets voor jou en jouw groep. Op verschillende plekken in de stad speel je een partijtje stadsgolf, terwijl je gids leuke anekdotes en weetjes deelt over Antwerpen. Je speelt niet naar kleine gaten in de grond zoals bij gewone golf, maar naar een standbeeld, een fontein of een vlagje. Golfervaring is helemaal niet vereist. In 2020 werd City Golf bekroond met de Travellers’ Choice Award van Tripadvisor.  

Tocht onder de grond

In de Middeleeuwen doorkruisen ruien, vlieten en vesten de stad. Later werden deze waterwegen overwelfd en verdween een stuk erfgoed uit het straatbeeld. Vanaf 9 juni kan je dit verborgen patrimonium opnieuw ontdekken. Tijdens een tocht onder de grond ontdek je, op eigen houtje of met een gids, oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen. Een bijzondere en actieve ontdekkingstocht door het verleden van Antwerpen.

Opgelet: de beschikbaarheid van tours en rondleidingen zijn steeds onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.