Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Op expeditie in de Hobokense Polder

Op expeditie in de Hobokense Polder

Op expeditie in de Hobokense Polder

De Hobokense Polder is een van de mooiste groene plekjes van Antwerpen. De perfecte plek om een paar uur helemaal op te gaan in de natuur.

100% natuur

In een Scheldebocht vlakbij de stad vind je een heerlijke brok groen waar Natuurpunt er de natuur zo veel mogelijk haar gang laat gaan. Een vlonderpad helpt je om natte stroken te overbruggen. Je ontdekt er groene bossen, waterplassen en zelfs een wei met Galloway-koeien. Bij de kijkwanden aan de plassen spot je zeldzame vogels. Een tip voor romantische zielen: bij zonsondergang oogt alles nóg mooier. Trek je stapschoenen aan, neem je verrekijker mee aan en ga op expeditie.

Kies je wandeling

Je kan verschillende wandelingen maken in de Hobokense Polder, we sommen er enkele op.

  • In de Polder volg je aangeduide routes van 1 tot 7,5 kilometer. Download de fiche met alle praktische info, trek je waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en ga zelf op ontdekkingstocht. Honden aan de leiband zijn welkom. 

  • Deze digitale erfgoedwandeling van 5,5 kilometer is een audiotour geeft je inkijk in de geschiedenis van de Hobokense Polder. Download de wandeling en kom meer te weten over de eigenaardige overblijfselen in dit prachtig natuurreservaat.

  • Whoppie is een molletje dat kinderen tussen 5 en 12 jaar én hun ouders wil laten zien hoe mooi de Hobokense Polder wel is. Deze kindvriendelijke wandeling is 4 kilometer lang.