Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Op citytrip met de fiets

Man en vrouw fietsen op de Marnixplaats met zicht op de terrasjes Frederik Beyens

Op citytrip met de fiets

Plan je een fietsvakantie deze zomer? Goed idee, want de fiets is een uitstekend vervoersmiddel om op vakantie te gaan. Je bepaalt je eigen tempo, je geniet van de vrijheid en onderweg zijn er tal van verrassingen te ontdekken. Dankzij de aanwezigheid van drie lange bewegwijzerde fietsroutes is Antwerpen een uitstekende uitvalsbasis voor je fietsvakantie.

Welke route kies jij?

De fiets is een prima manier om Vlaanderen te ontdekken. Langs Vlaamse fietswegen valt enorm veel te zien en te beleven. In Antwerpen kan je aansluiten op drie lange fietsroutes. De Kunststedenroute leidt je langs andere prachtige steden als Leuven, Mechelen, Gent, Brussel en Brugge. De Kempenroute neemt je vanaf Antwerpen oostwaarts mee naar de mooie Kempen tot het groene Limburg. En de Schelderoute volgt de Schelde van Doornik tot Antwerpen, langs onder meer Oudenaarde en Gent. 

Met de trein

Oostende, Gent, Brugge, Leuven… naar waar je ook fietst, er is altijd wel een trein je terugbrengt naar Antwerpen. En is er goed nieuws, want je fiets mag gewoon mee op de trein. Koop op voorhand een ticket (via de app van NMBS bijvoorbeeld) en spreek de treinbegeleider aan voor je instapt. Die zal je zeggen waar je je fiets kan plaatsen. Heerlijk relax! 

Ook je fiets verdient een mooie overnachtingsplaats

Of Antwerpen nu je uitvalsbasis is voor een lange fietstocht, of een stopplek onderweg, er zijn tal van hotels en B&B’s waar je kan genieten van een welverdiende nachtrust. In dit lijstje ontdek je waar in Antwerpen jij én je fiets zeer welkom zijn. Geniet van een stevig ontbijt en je bent helemaal klaar voor weer een dag op de fiets. 

Fietsstad Antwerpen

Wielerkledij, fietsaccessoires, huurfietsen, bevoorrading… wat je ook nodig hebt voor je fietsvakantie, in Antwerpen vind je het. In de vele cafés en restaurants is het heerlijk voor- en nagenieten van je fietstocht. Krijg je er niet genoeg van? Ook de stad zelf leent zich perfect tot een ontdekkingstocht met de fiets.

Fietsers Schelde Joris Casaer