Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Natuur en kunst in het Middelheimpark

Natuur en kunst in het Middelheimpark

Een oase van rust, gecombineerd met natuur en kunst van wereldniveau. Het is geen wonder dat het Middelheimpark een van dé must-do’s is als je in Antwerpen bent. Of je hier nu komt om te wandelen of te joggen, of je hier even stopt tijdens je fietstocht… het is de perfecte plek om te ontsnappen aan het stadsgewoel en je (gratis) te verdiepen in prachtige kunst.

Met een app door het park

Onder statige bomen, langs brede wandelpaden en op uitnodigende grasvelden ontdek je in het Middelheimpark beeldhouwwerken van grote namen als Auguste Rodin, Rik Wouters, Henry Moore, Panamarenko en vele anderen. Wil je je laten leiden door het beeldenpark, maar toch je eigen tempo aanhouden? Dan is deze app iets voor jou. Aan de hand van tekst, beelden, audio en video ontdek je de verhalen achter 59 heel uiteenlopende werken. 

Collectiepaviljoen

NIet alleen in het beeldenpark ontdek je verrassende kunst. Bezoek het nieuwe collectiepaviljoen en maak kennis met de verborgen collectie van het Middelheimmuseum. Een afgesloten bewaarplaats werd omgevormd tot een open depot en daar bewonder je werken van onder meer Gentils, Köllwitz en De Bruyckere. Reserveer op voorhand een ticket als je het paviljoen wil bezoeken

Ook voor kinderen

Uiteraard zijn ook kinderen meer dan welkom in dit kunstenpark. Dankzij het museumspel Muzzzé ontdekken ze spelenderwijs, met kijk-, zoek- en doe-opdrachten, de collectie van het beeldenpark. Het spelmateriaal zit gebundeld in een handig koffertje dat je meeneemt in het park. Bestel je koffer op voorhand via middelheimmuseum@antwerpen.be

Maak je hoofd leeg

Er is veel te zien en te beleven in het Middelheimpark, maar het is ook een heel geschikte plek om even je hoofd leeg te maken. Zoek een rustig plekje uit, duik in een boek of haal je notitieschriftje boven. Inspiratie en zuurstof gegarandeerd op deze speciale plek waar natuur en kunst hand in hand gaan. 

Zomerbar MIKA

Sluit je bezoek af met een terrasje. Museumcafé MIKA is gevestigd in het Middelheimkasteel, het kloppend hard van het park. In de zomer is dit terras de favoriete plek voor de parkbezoekers. Je kan er terecht voor een hartige hap, een drankje of een borrel.

Mensen genieten op het zomerse terras van een drankje MIKA