Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Lentekriebels in het groen

Lentekriebels in het groen

Heerlijk is het moment wanneer je ruikt dat de lente langzaam zijn blaadjes openvouwt. Vogels fluiten vrolijk, de temperaturen worden zachter en bomen krijgen weer blaadjes. Op deze groene plekjes in en rond het stadscentrum ervaar je volop het lentegevoel. Samen met je gezin, hand in hand met je partner of tijdens welverdiende me-time, hier tovert de lente vast en zeker een glimlach op je gezicht. 

Stadspark

In het midden van de stad, vlakbij de winkelstraten en het Centraal Station, vind je het kleine maar fijne Stadspark. Dit driehoekige park in Engelse landschapsstijl is populair bij joggers en scoort ook bij kinderen en skaters. Een must-see is de historische Keiligbrug, een smeedijzeren hangbrug, afgewerkt met kunstmatige rotsen aan beide uiteinden. Een ideaal decor voor een romantische lentewandeling. 

Ontdek nog meer tips voor een romantisch uitje in Antwerpen.

Botanische Tuin

Ben je in het stadscentrum en heb je nood aan een pauze? Wandel dan eens door de Botanische Tuin. Het is een uniek groen plekje waar je kuiert tussen uitzonderlijke bomen en struiken, geneeskrachtige kruiden en een serre met uitheemse planten en cactussen. Zet je even neer op een bank en bewonder hoe alles hier groeit en bloeit. 

Openluchtmuseum in het groen

Ten zuiden van de stad ontdek je in het Middelheimpark 100 jaar beeldhouwkunst. Terwijl je door het groen wandelt zie je het ene na het andere wonderbaarlijke beeldhouwwerk voor je ogen verschijnen. Geniet van een picknick op een grasveldje, speel spelletjes met je kinderen of ga met de app op zoek naar jouw favoriete kunstwerk.   

Groene long van Antwerpen

Met de fiets of met de tram ben je zo in de grootste groene long van de stad: het Rivierenhof. Je vindt er maar liefst 130 hectare ruimte om te wandelen, fietsen of te joggen. Of je nu de kinderboerderij bezoekt, de rozentuin bewondert of langs de vijvers flaneert… hier geniet je volop van de lente. Zin in een lekkere koffie of thee to go? Passeer dan langs de take-away van Bar Stark in het kasteel Sterckshof. 

Park Spoor Noord

Als je vanaf Viaduct-Dam in Antwerpen-Noord over Park Spoor Noord uitkijkt, dan geloof je niet dat dit vijftien jaar geleden nog een oud en vervuild spoorwegemplacement was. Vandaag is dit landschapspark een van de populairste plekken van de stad op een mooie lentedag. De uitgestrekte velden nodigen uit om te sporten, te picknicken of gewoonweg te genieten van de zon. Wandel ook eens over de opvallende Parkbrug naar het Eilandje. 

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en onze risicogroepen te beschermen vragen wij je om je bezoek aan een park te beperken en de sociale afstand van 1,5 meter te respecteren.