Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Ken je deze looproutes al?

Lopers langs de Scheldebocht genieten van het uitzicht op de de stad Filip Dujardin

Ken je deze looproutes al?

Antwerpen is een echte loopstad, dat bewijst de populaire Antwerp 10 Miles elk jaar. Wil je wat afwisseling in je looptrajecten in en rond de stad? Doe inspiratie op met deze looproutes in Antwerpen. Je vindt ze in de app JOOKS. 

Lopen langs het water

Zin om je hoofd helemaal leeg te maken? Dan is lopen langs het water een prima keuze. In deze route spelen de Schelde en het Galgenweel de hoofdrol. Je loopt door de voetgangerstunnel naar Linkeroever en via de Kennedy fietstunnel opnieuw naar het centrum van Antwerpen. Onderweg geniet je van de skyline van Antwerpen en van mooie vergezichten over het Galgenweel. 

7 km, vertrek en einde: Sint-Jansvliet

Volg de Scheldekaaien van noord naar zuid

De Scheldekaaien moet je gezien hebben. Ooit meerden langs deze kaaien boten aan, vandaag geniet je er van mooie uitzichten, frisse lucht en prachtige architectuur. Deze route leidt je van het Droogdokkenpark in het noorden tot Nieuw Zuid in het zuiden. Onderweg loop je van de ene bezienswaardigheid naar de andere: van het Red Star Line Museum naar het MAS en van het Steen tot de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van Het Zuid.

5,44 km, vertrek: Droogdokkenpark - einde: Nieuw Zuid

Mensen genieten van het groen en sport in het Droogdokkenpark Victoriano Moreno

Urban delight

Zin in een ontdekkingstocht dwars door de stad? Deze lus toont je het urban karakter van Antwerpen. Het Eilandje, Park Spoor Noord, Spoor Oost, Borgerhout, Zurenborg, Antwerpen-Noord… Onderweg ontdek je nieuwe stadsontwikkeling, street art, belle-époque-architectuur, kleurrijke buurten en nog veel meer. Trek je loopschoenen aan, hou je camera bij de hand en laat je meeslepen door het energieke stadsleven.

11 km, vertrek en einde: MAS | Museum aan de Stroom

Door het groene Rivierenhof

Nog niet in het Rivierenhof gelopen? Dat moet je zeker eens doen. Dit prachtig park in Deurne is een fantastisch decor voor een looptocht. Brede dreven en smalle paadjes, met prima ondergrond, leiden je langs twee kastelen, vijvers, een kinderboerderij, een rozentuin en nog veel meer. De glimlach van de andere sporters krijg je er gratis bij.

7 km, vertrek en einde: speeltuin aan Parking West (Cogelsplein)

2 vrouwen en een man genieten van een looptour in het Rivierenhof Jonathan Ramael

Drie parken voor de prijs van één

Deze route leidt je dwars door dé groene long van Antwerpen: het Nachtegalenpark, de verzamelnaam voor drie parken. Eerst loop je tussen de beeldhouwwerken van het wereldvermaarde Middelheimmuseum. Daarna ontdek je Park Den Brandt en tot slot loop je ook door Park Vogelzang. Een heel gevarieerde route. 

6 km, vertrek en einde: hoofdingang Middelheimmuseum

JOOKS

Deze Antwerpse looproutes (en nog enkele andere) ontdek je in de app JOOKS. Download de app, begeef je naar het vertrekpunt en begin te lopen. Onderweg krijg je via je oortjes of hoofdtelefoon informatie over de bezienswaardigheden die je tegenkomt. De stem geef je ook instructies over hoe je moet lopen, zodat jij je maar op één ding hoeft te concentreren: genieten van het prachtige decor. Veel plezier!