Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Fietsen en steppen in Antwerpen

Step MAS Heather Dobson

Fietsen en steppen in Antwerpen

Fietsen en steppen in Antwerpen is gezond, praktisch én leuk. Of je nu bewoner of bezoeker bent, gebruik de fiets of de step om Antwerpen te verkennen en te ontdekken. Lees hier meer over hoe je fietsen en steps kan huren. 

Kom naar Antwerpen met je eigen fiets

Van plan om met je eigen fiets naar Antwerpen te komen? Zeker doen, want de fietsinfrastructuur in en rond de stad is de laatste jaren opvallend verbeterd. Dankzij de fietsostrades fiets je heel vlot naar de stad en opvallende fietsbruggen zorgen voor vlotte doorgangen over waterlopen en autowegen. Hang zeker fietstassen aan je bolide, want in de Antwerpse winkels valt er altijd wel iets leuks te ontdekken. En jezelf belonen met een ijsje, een biertje of Antwerpse chocolade is uiteraard toegestaan. Vanuit elke windrichting is er wel een ontspannende fietsroute naar Antwerpen en terug. 

Met de Velo door de stad

Wil je verschillende plekken bezoeken in Antwerpen en heb je geen zin om alles te voet te doen? Met 300 stations verspreid over de stad geraak je overal met een Velo-deelfiets. De roodwitte Velo’s zijn niet meer weg te denken uit Antwerpen. Elke dag zijn er duizenden mensen die er gebruik van maken, van jong tot oud. De robuuste Velo’s zijn ideaal voor korte ritten van punt A naar B. Eens aangekomen op je bestemming zet je je fiets gewoon terug in het station. Een Velo huren is heel gemakkelijk

fietsen Noortje Palmers
Spoor Noord fietsen Frederik Beyens

Huurfietsen voor langere tochten

Zin in een langere fietstocht in en rond Antwerpen en heb je geen eigen fiets bij? In Antwerpen kan je heel comfortabele fietsen huren die perfect zijn voor fietstochten van een halve of een hele dag. Zowel in het Historisch Centrum als in de buurt van het Centraal Station zijn er tal van mogelijkheden om een fiets te huren. Een tocht naar de haven om de grootste schepen en sluizen te bewonderen of naar de prachtige architectuur van de Zurenborgwijk, het is allemaal mogelijk

Cruisen op een deelstep

Wil je je nog relaxter door Antwerpen begeven? Met een step cruise je comfortabel door de stad zonder je moe te maken. Elektrische deelsteps zijn wendbaar, makkelijk te parkeren en milieuvriendelijk. In Antwerpen vind je bijna 3.000 deelsteps, van drie verschillende aanbieders. De plaatsen waar je je deelstep kan terugplaatsen zijn duidelijk aangeduid in het openbaar domein. En een deelstep huren gaat erg vlot. 

Met een gids erbij beleef je nog meer

Met de fiets of step kan je op een comfortabele manier langere afstanden overbruggen en zo ontdek je op korte tijd de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Begeleide tours hebben nog een extra surplus: de deskundige uitleg van een gids. Bij Make Antwerp Great Again volg je de gids met een elektrische step en ontdek je alles over het Havenhuis, het Eilandje, het Centraal Station en het Zuid. Of sluit aan bij een begeleide fietstour.