Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Mensen leggen hun fietsen neer in het gras. Een man zet zich neer in een strandstoel. Noortje Palmers

Fiets de Architectuurroute

Spring op je fiets voor de Architectuurroute. Deze tour neemt je mee voor een tocht langs wereldberoemde klassiekers, verborgen parels en verrassende stadsontwikkeling. Vergeet zeker je fototoestel niet.

Ontdek ongekende pareltjes

Het Steen, het MAS, het wereldbekende Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het zijn klassieke toonbeelden van de gotiek, de renaissance, het modernisme en hedendaagse architectuur. Maar ken je ook het Kerkschip in het Houtdok? Zie je het helikopterplatform op het geboortehuis van de kunstenaar Panamarenko? En wist je dat de enige woning in België van Le Corbusier in Antwerpen te vinden is? Vaak ongekende pareltjes waar je naar kan blijven kijken. Je fietst ook langs heel nieuwe projecten. Het nieuwe Havenhuis, de parkbrug aan Spoor Noord, het Noorderpershuis waar nu de brouwerij van Seefbier is gevestigd. Je voelt de stad gewoon leven en groeien.

Scoren op Instagram

Onderweg geeft fotografe en ‘local’ Noortje Palmers je tips voor de perfecte Instagramfoto’s waar je volgers van onder de indruk zullen zijn.  Deze tips vind je terug op het fietsplan.  

Haal je fietsplan

Haal je gratis fietsplan van de architectuurroute op bij een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Vertrek en eindpunt is aan de Grote Markt. De route is 30 kilometer lang, maar dat kan je inkorten tot 16 kilometer. Je komt dan onder meer langs Brouwerij De Koninck en het hippe Groen Kwartier. Onderweg zijn er talloze plekjes om een drankje en hapje te halen en even uit te blazen.

Geen fiets? Huur er eentje, er zijn fietsverhuurzaken genoeg in Antwerpen. En er is altijd een oplaadpunt voor je elektrische fiets in de buurt.