Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

De perfecte picknick plekjes in Antwerpen

Vriendinnen picknicken aan de Schelde bij ondergaande zon. Frederik Beyens

De perfecte picknick plekjes in Antwerpen

De zonnestralen op je gezicht, de vogeltjes die fluiten, de geur van versgemaaid gras… Ideale omstandigheden om naar buiten te trekken om te eten. Zelfs in een stad als Antwerpen vind je meer dan genoeg opties om in de buitenlucht te genieten van een lekkere hap. Hier een lijstje van enkele knusse picknick plekjes doorheen de stad.  

Eten op een heuvel

Achteraan Spoor Oost bevindt zich een mooie, groene grasheuvel. Spreid je picknickdeken uit en geniet hoog boven de grond van je meegebrachte maaltijd.

Groen Kwartier en het hippe PAKT

Deze grote, verkeersluwe woonbuurt in Berchem is een ideale plek om je leesuren in te halen. Zet je gezellig neer op een van de vele bankjes. Lees je liever in de schaduw van een oude boom? Kies je favoriet uit en ga je gang. Wie dorst of een beetje honger heeft, kan terecht bij de vele authentieke zaakjes in het PAKT.

Op een bankje in de prairietuin

Het Theaterplein is de kern van entertainment in de stad. Je bent er vast al eens geweest voor de Vogelenmarkt of de Exotische markt. Of gewoon voor een leuke voorstelling. Maar heb je al eens goed rondgekeken? Er is een groene, gezellige prairietuin. Hier kan je tussen de bloemen uitblazen op een bankje.

Picknicken op het MAS

Gezellig picknicken met zicht op het MAS? Vlei je neer! Of wil je de ervaring eens naar een hoger niveau tillen? Dat kan! Picknicken op het dakterras van het Museum aan de Stroom, wat een ervaring. Het knappe uitzicht op de jachthaven en de stad krijg je er zomaar bij. Dekentje vergeten? Ontleen er gratis eentje bij de balie! 

Samen picknicken aan het water

De heraangelegde Scheldekaaien zijn de plek bij uitstek om te picknicken samen met jouw vriendengroep. Er is ruimte zat en het uitzicht is fenomenaal. Hier neem je de perfecte picknick-selfie. Ook aan het Eilandje vind je de ideale locatie aan het water: de Scheldebocht. Wijnglazen, zelfgebakken brood en een heerlijke portie aardbeien, meer moet dat niet zijn! Voor je het weet valt de avond. De prachtige zonsondergang is je welverdiende dessert.

Kunstig lunchen in het groen 

Kies je favoriete kunstwerk uit, zoek een bankje en vlei je neer in het Middelheimpark. Van plan langer te blijven? Doe eens gek en neem een lekker lunchpakket mee. Zoek je nog een lekkere maaltijd? Ga zeker eens langs bij Murni en haal jouw gezonde lunch uit. Een beetje verderop vind je ook Park Den Brandt, één en al romantiek. Kunnen een appeltje of wat kersen je wel smaken? Hier is een pluktuin waar je terecht kan voor allerlei soorten fruit en kruiden. Je lunch hangt gewoon aan de boom!

Een verborgen oase 

In het hart van de stad, naast de universiteit, schuilt het Begijnhof. Tussen de schattige huisjes en het Sint-Catharinakerkje liggen een prachtige binnentuin en boomgaard verborgen. Maak eerst een wandeling over de schattige gekasseide straatjes. Honger? Vlei je neer tussen de prachtige lentebloesems en smul je lekkernijen op. 

Etentje in een uniek decor

De Botanische Tuin, of de Plantentuin, is een uniek stukje groen in Antwerpen. Kuier tussen de uitzonderlijke bomen en struiken en geniet van het zonnetje. Zoek je favoriete eigenaardige plant en geniet van je (misschien even eigenaardige) lunch. Passeer zeker ook eens de knappe serre voor de grote verzameling cactussen. Leuke inspiratie voor je eigen woonkamer? 

Zicht op de tuin van het Begijnhof. François De Heel
Gezin geniet van elkaar in Botanische tuin. Jan Crab

Zoek je toch liever een toffe horecazaak met een terras in ‘t zonnetje? Check hier enkele zaken waar je heerlijk kan lunchen in een groene omgeving