Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Antwerp Park Run in Park Groot Schijn

banner Antwerp Park Run Antwerp Park Run

Antwerp Park Run in Park Groot Schijn

Een nieuw jaar, nieuwe sportieve ambities! Doe op 23 januari mee met het gloednieuwe loopevent Antwerp Park Run en ontdek een verborgen stukje natuur in Antwerpen. 5, 10 of 20 km: welke uitdaging ga jij aan?

Maak werk van die goede voornemens

Antwerpen telt al heel wat bekende loopevents, zoals de Antwerp 10 Miles en de Urban Trail. Vanaf dit jaar is er nu ook de Antwerp Park Run in januari, zodat je meteen werk kan maken van die goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dankzij de drie afstanden (5, 10 en 20 km) is er voor iedere loper wat wils. Wil je trainen voor de 10 Miles of de marathon? Of wil je gewoon wat meer lopen en een sportieve dag beleven met vrienden? Het kan allemaal.

Gevarieerd en groen parcours

Start en aankomst van de Antwerp Park Run liggen in het nieuwe Park Groot Schijn in Deurne. Van hieruit loopt het parcours door tal van parken en groene plekjes, zoals het Rivierenhof, de Bremweide en Domein Ertbrugge, een erg gevarieerd landschap van bospaden, grasvelden en weilanden. Onderweg bewonder je kastelen en passeer je onder meer het imposante Bosuilstadion van voetbalclub Antwerp. Welke afstand je ook kiest, je loopt van begin tot einde door het groen. Als je dit stukje Antwerpen nog niet kent, zal je vast en zeker verrast worden.

Ontdek meer info en schrijf je meteen in voor de Antwerp Park Run.

Park Groot Schijn

Neem je gezinsleden mee naar Antwerpen, want Park Groot Schijn is ook de locatie van het gloednieuwe zwembad Sportoase Groot Schijn. Naast een sportbad met 8 oefenbanen en 6 wedstrijdbanen vind je hier ook een FUN-zone met een spraypark voor de allerkleinsten, een golfslagbad, waterversnellingen en een glijbanencomplex. Er is ook een RELAX-zone voor al wie even wil ontspannen, met onder meer een warme lagune, een stoombad en een finse sauna. Een grote fitnessruimte en 2 overdekte ijsbanen maken het plaatje helemaal af. Je merkt het, in Park Groot Schijn is er sportief plezier voor iedereen!

Momenteel is het recreatieve gedeelte van Sportoase Groot Schijn gesloten door de coronamaatregelen. Het sportbad en de ijsbanen zijn wel toegankelijk. Meer info: ​​https://www.sportoase.be/nl/groot-schijn